Pudingban-túróban sült baracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
33g tej19 kcal
-
29 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
33g gyümölcslé15 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
74g őszibarack28 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
1g tortazselé3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
33g gyümölcslé15 kcal
Összesen
403
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
400g tej224 kcal
-
343 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
400g gyümölcslé184 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
889g őszibarack333 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g gyümölcslé184 kcal
Összesen
4839
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
12.6g tej7 kcal
-
2.8g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
12.6g gyümölcslé6 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
27.9g őszibarack10 kcal
-
7.8g tehéntúró12 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
12.6g gyümölcslé6 kcal
Összesen
151
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.2 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
403
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 168.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4166.9 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 973 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1312 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 736.4 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1758.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1417 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 1254 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1678 micro
-
β-crypt 601 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1820 micro
Összesen
4839
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 ek tejföl
A töltelékhez
-
4 dl tej
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
7 db őszibarack
-
25 dkg tehéntúró
A tetejére
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd a kisebb kockákra vágott hideg vajat rádobjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit tapadós marad, de ez nem baj. Tegyük folpackba, és amíg készül a krém, tegyük be a fagyasztóba.
- A tej felét (2 dl) a pudingporral, vaníliaaromával és a tojás sárgájával simára keverjük. A másik rész tejet a baracklével elkezdjük felforralni. Folyamatosan kevergetjük, majd ha felforrt, beleöntjük a pudingporos keveréket. Kb. 2 perc alatt sűrű krémet főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
- A barackokat megmossuk. Vizet forralunk egy edényben, ebbe a barackokat kb. fél percre belerakjuk, majd egyből hideg/ jeges vízben lehűtjük. Így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Majd kettévágjuk, kimagozzuk.
- Előveszünk egy tortaformát, kivajazzuk, majdkilisztezzük. A hideg tésztát belerakjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk a tortaforma aljában úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
- A túrót a kihűlt pudingba keverjük, belereszeljük a citrom héját. Ezt a tésztára öntjük. A fél barackokat pedig a krém tetejére rakjuk egymás mellé, kicsit belenyomkodjuk.
- 180 fokos sütőben 70-80 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni, hűtőben megdermesztjük.
- A tortazseléport a cukorral és a baracklével kevergetve felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk megdermedni.
- Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3409
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.
Ajánló
Más gyümölcsből pl. almából, körtéből, szilvából is finom lehet. Előző nap is elkészíthetjük, másnap akkor elég csak a zselét elkészíteni hozzá. Tejszín ízű pudingpor helyett vaníliással is készíthejük. Ilyenkor az aroma elhagyható. A sütés idejét figyelni kell, mivel alacsony hőfokon sütünk sokáig. Nézegessük időnként, ha szép aranybarna a teteje, akkor már jó. Kicsit rezegős lesz, mivel az ilyen túrókrémek soha nem sülnek keményre, ez így finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
dorcus89
81 recept
Príma konyha magazin receptjét variáltam át, mert nem volt minden itthon az eredeti receptből. Barackból viszont rengeteg van, a túrós és gyümölcsös sütik pedig nagy kedvencek.