r
Nosalty Logó

Pudingban-túróban sült baracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Pudingban-túróban sült baracktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    601 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 4839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd a kisebb kockákra vágott hideg vajat rádobjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit tapadós marad, de ez nem baj. Tegyük folpackba, és amíg készül a krém, tegyük be a fagyasztóba.
  2. A tej felét (2 dl) a pudingporral, vaníliaaromával és a tojás sárgájával simára keverjük. A másik rész tejet a baracklével elkezdjük felforralni. Folyamatosan kevergetjük, majd ha felforrt, beleöntjük a pudingporos keveréket. Kb. 2 perc alatt sűrű krémet főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
  3. A barackokat megmossuk. Vizet forralunk egy edényben, ebbe a barackokat kb. fél percre belerakjuk, majd egyből hideg/ jeges vízben lehűtjük. Így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Majd kettévágjuk, kimagozzuk.
  4. Előveszünk egy tortaformát, kivajazzuk, majdkilisztezzük. A hideg tésztát belerakjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk a tortaforma aljában úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  5. A túrót a kihűlt pudingba keverjük, belereszeljük a citrom héját. Ezt a tésztára öntjük. A fél barackokat pedig a krém tetejére rakjuk egymás mellé, kicsit belenyomkodjuk.
  6. 180 fokos sütőben 70-80 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni, hűtőben megdermesztjük.
  7. A tortazseléport a cukorral és a baracklével kevergetve felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk megdermedni.
  8. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3409
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

Más gyümölcsből pl. almából, körtéből, szilvából is finom lehet. Előző nap is elkészíthetjük, másnap akkor elég csak a zselét elkészíteni hozzá. Tejszín ízű pudingpor helyett vaníliással is készíthejük. Ilyenkor az aroma elhagyható. A sütés idejét figyelni kell, mivel alacsony hőfokon sütünk sokáig. Nézegessük időnként, ha szép aranybarna a teteje, akkor már jó. Kicsit rezegős lesz, mivel az ilyen túrókrémek soha nem sülnek keményre, ez így finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingban-túróban sült baracktorta
dorcus89 81 recept

Príma konyha magazin receptjét variáltam át, mert nem volt minden itthon az eredeti receptből. Barackból viszont rengeteg van, a túrós és gyümölcsös sütik pedig nagy kedvencek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...