r
Nosalty Logó

Profiterol Júlia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Profiterol Júlia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    418.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    3087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    698 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    634 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2820 micro
Összesen 5619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Először elkészítjük az égetett tésztát: a vizet, az olajat, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg a tészta össze nem áll és elválik a lábas falától.
  2. Ezután áttesszük egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni/habosítani. Mielőtt a tojásokat beleütjük, várunk egy picit, hogy ne forrón kerüljenek bele a tojások, majd egyenként hozzákeverjük őket. Egy teljesen sima, egynemű, kissé ragacsos tésztát kell kapjunk. (Nekem 4 kis méretű tojás kellett ehhez, de ha nagyobb méretű tojás van, 3 is elegendő.)
  3. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  4. Habzsákba tesszük a tésztát, majd sütőpapírra nyomunk kis halmokat (jobban megnőnek, mint az ember gondolná, nem kell érme méretűnél nagyobbakat kinyomni), kellő távolságra egymástól. Sütés előtt, kissé nedves kézzel összefröcsköljük a kis halmokat (vagy szórófejes eszközzel lespricceljük őket; kell ez a kis mennyiségű víz a sütéshez, ettől lesznek szép levegősek).
  5. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket, majd hagyjuk hűlni.
  6. Közben elkészítjük a cukrászkrémet: a vaníliát hosszában szétvágjuk, majd egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel együtt. Felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.
  8. A langyos tejből kivesszük a vaníliát, kikaparjuk a kis magjait, majd visszatesszük a tejhez, és lassú tűzön ismét melegíteni kezdjük, miközben lassan adagoljuk hozzá a tojásokat. Addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Egy kis tálba tesszük, a tetejét letakarjuk fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
  9. A lehető legkisebb fejjel ellátott habzsákba töltjük a cukrászkrémet. A csövet a kész kis fánkok oldalába szúrjuk, és megtöltjük a krémmel.
  10. Az öntethez a tejszínt felmelegítjük (nem kell teljesen felforralni), majd az apróra tördelt étcsokira öntjük. Egy pár percet hagyjuk rajta állni, majd összekeverjük, amíg össze nem áll a ganache.
  11. A fánkokat egymásra pakoljuk, leöntjük a csokiszósszal ízlés szerint, és lehet is tálalni.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4653
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 16.

Ajánló

Akinek nincsen kedve a cukrászkrémmel foglalatoskodnia, használhat sima főzős vaníliapudingot is (én is csináltam már úgy). A csomagoláson írtak helyett 6 dl tejjel készítettem, és egy kis extra vanília aromát tettem hozzá. Így sokkal gyorsabb, kevésbé macerás lesz, és nem marad az ember nyakán 8 db tojásfehérje. :)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem csináltam még ilyet, de a karantén idején úgy terveztem, hogy kipróbálok ténylegesen macerás vagy macerásnak gondolt süteményeket.  Ebből a receptből nagyjából 50 db kis fánk lesz.

Hozzávalók

Égetett tészta

Cukrászkrém

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...