Profiterol Júlia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
Égetett tészta
-
74 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Cukrászkrém
-
33g tej19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13 kcal
Öntet
-
21g étcsokoládé114 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
469
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
Égetett tészta
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Cukrászkrém
-
400g tej224 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
152 kcal
Öntet
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
5619
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
Égetett tészta
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Cukrászkrém
-
20.2g tej11 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
8 kcal
Öntet
-
12.6g étcsokoládé69 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
469
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 418.1 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 3087 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4793.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 1971 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.1 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 698 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 634 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 1984 mg
-
Retinol - A vitamin: 2410 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2820 micro
Összesen
5619
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Égetett tészta
-
100 g napraforgó olaj
-
100 g víz
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
Cukrászkrém
-
4 dl tej
-
300 ml habtejszín
-
1 db vanília
-
8 db tojássárgája
-
60 g cukor
-
40 g étkezési keményítő
Öntet
-
250 g étcsokoládé
-
250 g habtejszín
Elkészítés
Égetett tészta
- Először elkészítjük az égetett tésztát: a vizet, az olajat, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg a tészta össze nem áll és elválik a lábas falától.
- Ezután áttesszük egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni/habosítani. Mielőtt a tojásokat beleütjük, várunk egy picit, hogy ne forrón kerüljenek bele a tojások, majd egyenként hozzákeverjük őket. Egy teljesen sima, egynemű, kissé ragacsos tésztát kell kapjunk. (Nekem 4 kis méretű tojás kellett ehhez, de ha nagyobb méretű tojás van, 3 is elegendő.)
- Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
- Habzsákba tesszük a tésztát, majd sütőpapírra nyomunk kis halmokat (jobban megnőnek, mint az ember gondolná, nem kell érme méretűnél nagyobbakat kinyomni), kellő távolságra egymástól. Sütés előtt, kissé nedves kézzel összefröcsköljük a kis halmokat (vagy szórófejes eszközzel lespricceljük őket; kell ez a kis mennyiségű víz a sütéshez, ettől lesznek szép levegősek).
- Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket, majd hagyjuk hűlni.
- Közben elkészítjük a cukrászkrémet: a vaníliát hosszában szétvágjuk, majd egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel együtt. Felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.
- A langyos tejből kivesszük a vaníliát, kikaparjuk a kis magjait, majd visszatesszük a tejhez, és lassú tűzön ismét melegíteni kezdjük, miközben lassan adagoljuk hozzá a tojásokat. Addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Egy kis tálba tesszük, a tetejét letakarjuk fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
- A lehető legkisebb fejjel ellátott habzsákba töltjük a cukrászkrémet. A csövet a kész kis fánkok oldalába szúrjuk, és megtöltjük a krémmel.
- Az öntethez a tejszínt felmelegítjük (nem kell teljesen felforralni), majd az apróra tördelt étcsokira öntjük. Egy pár percet hagyjuk rajta állni, majd összekeverjük, amíg össze nem áll a ganache.
- A fánkokat egymásra pakoljuk, leöntjük a csokiszósszal ízlés szerint, és lehet is tálalni.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4651
- Feltöltés dátuma: 2020. május 16.
Ajánló
Akinek nincsen kedve a cukrászkrémmel foglalatoskodnia, használhat sima főzős vaníliapudingot is (én is csináltam már úgy). A csomagoláson írtak helyett 6 dl tejjel készítettem, és egy kis extra vanília aromát tettem hozzá. Így sokkal gyorsabb, kevésbé macerás lesz, és nem marad az ember nyakán 8 db tojásfehérje. :)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Sosem csináltam még ilyet, de a karantén idején úgy terveztem, hogy kipróbálok ténylegesen macerás vagy macerásnak gondolt süteményeket. Ebből a receptből nagyjából 50 db kis fánk lesz.