r
Nosalty Logó

Pozsonyi szemek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Pozsonyi szemek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 5553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7132.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    3257 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1889 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 5553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összetevőiből géppel nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd megkelesztjük.
  2. Kelesztés után egyforma, diónagyságú golyókat formálunk a tésztából.
  3. Zsírpapírral bélelt tepsit készítünk az asztalra, és a golyókat egymástól 5 cm-es távolságba helyezzük. A közepükbe fészket készítünk, úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk mélyedést a közepébe, ebbe kerül a töltelék.
  4. A mákot a cukorral és a citromhéjjal, vaníliával, a vajjal összedolgozzuk, hogy összeálljon. Mindegyik tésztafészekbe teszünk tölteléket. Annyit tegyünk, hogy ne folyjon ki belőle, amikor sülés közben nő a térfogata a tésztának.
  5. Ezután lekenjük tojásfehérjével, majd 20 percig meleg helyen kelesszük, és utána a tojássárgájával kenjük le. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és 180 fokon 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2191
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi szemek
Zsuzsamama56 322 recept

Régi receptemet újítottam fel egy ilyen szemes változatra. Szerintem jól mutat, hamar el is fogyott.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...