r
Nosalty Logó

Potyogtatós meggyes kanalazva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Potyogtatós meggyes kanalazva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 6092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Eközben:
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beletesszük az előre kicsit megmelegített lágy margarint (nem folyós), majd ezzel is jól összekeverjük.
  3. Mehet bele a liszt, a sütőpor, a tej (és a dió). Krémesre keverjük a masszát mixerrel.
  4. A fehérjét csipet sóval mixer segítségével kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a masszával.
  5. Vajjal kikent tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  6. A kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet a marék lisztbe egyesével félig mártva, lisztes felével a tésztára helyezzük (nem nyomkodjuk bele!).
  7. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Akinek van hőlégkeveréses sütője érdemes bekapcsolni a funkciót, akinek nincs az középmagasan süsse. Csinálhatunk tűpróbát.
  8. Hagyjuk kihűlni a tepsibe. Amikor kihűlt, felszeletelve pici vaníliás cukorral megszórhatjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6227
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Potyogtatós meggyes kanalazva
Morzsácska 39 recept

Ez volt az első süti, amit megsütöttem, és nagyon jól sikerült, pedig tartottam az eredménytől. Azóta már persze többször elkészítettem, és hát mit mondjak, egy morzsa sem maradt belőle! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...