r
Nosalty Logó

Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 776 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 4663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 776 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    2665 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 4663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (a 2 őzgerinc forma kikenéséhez)
  • 3 ek zsemlemorzsa (a kikent formák beszórásához)

Elkészítés

Sertésvagdalt

  1. Először a két őzgerinc formát kikenjük a vajjal, behintjük zsemlemorzsával, félretesszük.
  2. Ezt követően a hozzávalókat jól összedolgozzuk - a sajt kivételével.
  3. A Karaván sajtból - körülbelül kisujjnyi vastagságú- hasábokat vagdosunk.
  4. A massza 2/3-ad részét szétosztva a két őzgerincformába nyomkodjuk.
  5. És most jön a pöttyös része, amitől a vendégek, családtagok odáig lesznek. :) A sajtból vagdosott hasábokat több sorban, végig belenyomkodjuk a masszába - annyira azért ne, hogy a forma aljáig lenyomjuk.
  6. Mivel ez a sajt nem olvad úgy el, mint a trappista, ez egyben marad sütés közben, ettől lesz különleges a vagdaltunk, na és különlegesen finom is.
  7. A tetejét befedjük a maradék masszával, kevés olvasztott vajjal megkenjük, s nagyon kevés zsemlemorzsával beszórjuk.
  8. 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 1 óráig sütjük - de lehet látni, mikorra sül meg.
  9. Kivesszük, egy sütőpapírral befedett tepsi hátoldalára kiborítjuk, s visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé pirosra sütjük így a másik oldalát is.
  10. Ha kissé hűlt, felszeleteljük, s tetszőleges körettel tálaljuk, fogyasztjuk. A maradékot lefedve hűtőben tároljuk. Isteni, s nagyon jól illik hozzá a franciasaláta, s a hagymás, majonézes burgonyasaláta - akár karácsonyra, szilveszterre is kiváló lehet egyik fogásként, egyik étkezéshez!
  11. Ha nem férne bele az összes massza a formába, nem kell megijedni, kisütjük a szokásos módon, fasírtként! :) Ugyanis attól függ, mekkora a formánk. Ez is - a sima fasírthoz hasonlóan - finom hidegen is, kenyérrel, a feljebb említett salátákkal. Napokig lehet csemegézni belőle - feltéve, ha marad, ha van miből! :) Hidegtálak jó kiegészítője is lehet.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2103
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 18.

Ajánló

Csupán egy megjegyzés: én nem szoktam vöröshagymát tenni a fasírtba, csak fokhagymásan készítettem eddig (később is), de épp ekkor gondoltam arra, hogy kipróbálom hagymásan is - így is ízlett! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

ÖTLET - hogyan dobjuk fel a kedvenc fasírozottunkat.......a fűszereket bárki az ízlésének megfelelően használhatja, csupán a "pöttyösségét" szeretném megmutatni, hogy így érdekesebbé, s nem utolsó sorban finomabbá, a szokványostól eltérővé tehetjük a már megszokott ételünket, melyet egyébként imádunk.....így izgalmasabb, csinosabb, érdekesebb is :) .......hidegtálakhoz, ünnepi alkalmakra, vendégvárónak is kiválóan alkalmas......a füstölt sajt egyik tulajdonságát használtam ki, amikor kiötlöttem ezt a kis "huncutságot"......érdemes kipróbálni......

Hozzávalók

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...