Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sertésvagdalt
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
45g zsemle123 kcal
-
58g füstölt sajt191 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A forma kikenéséhez
-
8g vaj60 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
776
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sertésvagdalt
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27g fokhagyma36 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
270g zsemle737 kcal
-
350g füstölt sajt1148 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A forma kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
4663
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sertésvagdalt
-
51.6g darált sertéshús94 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
13.9g zsemle38 kcal
-
18.1g füstölt sajt59 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A forma kikenéséhez
-
2.6g vaj18 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
239
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
776
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 324.8 g
Zsír
-
Összesen 289.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7068.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 874 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2793 mg
-
Nátrium 2665 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 930.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 750 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 1063 mg
-
Retinol - A vitamin: 728 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
4663
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Sertésvagdalt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 kk majoranna
-
35 dkg füstölt sajt
A forma kikenéséhez
Elkészítés
Sertésvagdalt
- Először a két őzgerinc formát kikenjük a vajjal, behintjük zsemlemorzsával, félretesszük.
- Ezt követően a hozzávalókat jól összedolgozzuk - a sajt kivételével.
- A Karaván sajtból - körülbelül kisujjnyi vastagságú- hasábokat vagdosunk.
- A massza 2/3-ad részét szétosztva a két őzgerincformába nyomkodjuk.
- És most jön a pöttyös része, amitől a vendégek, családtagok odáig lesznek. :) A sajtból vagdosott hasábokat több sorban, végig belenyomkodjuk a masszába - annyira azért ne, hogy a forma aljáig lenyomjuk.
- Mivel ez a sajt nem olvad úgy el, mint a trappista, ez egyben marad sütés közben, ettől lesz különleges a vagdaltunk, na és különlegesen finom is.
- A tetejét befedjük a maradék masszával, kevés olvasztott vajjal megkenjük, s nagyon kevés zsemlemorzsával beszórjuk.
- 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 1 óráig sütjük - de lehet látni, mikorra sül meg.
- Kivesszük, egy sütőpapírral befedett tepsi hátoldalára kiborítjuk, s visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé pirosra sütjük így a másik oldalát is.
- Ha kissé hűlt, felszeleteljük, s tetszőleges körettel tálaljuk, fogyasztjuk. A maradékot lefedve hűtőben tároljuk. Isteni, s nagyon jól illik hozzá a franciasaláta, s a hagymás, majonézes burgonyasaláta - akár karácsonyra, szilveszterre is kiváló lehet egyik fogásként, egyik étkezéshez!
- Ha nem férne bele az összes massza a formába, nem kell megijedni, kisütjük a szokásos módon, fasírtként! :) Ugyanis attól függ, mekkora a formánk. Ez is - a sima fasírthoz hasonlóan - finom hidegen is, kenyérrel, a feljebb említett salátákkal. Napokig lehet csemegézni belőle - feltéve, ha marad, ha van miből! :) Hidegtálak jó kiegészítője is lehet.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2111
- Feltöltés dátuma: 2015. november 18.
Ajánló
Csupán egy megjegyzés: én nem szoktam vöröshagymát tenni a fasírtba, csak fokhagymásan készítettem eddig (később is), de épp ekkor gondoltam arra, hogy kipróbálom hagymásan is - így is ízlett! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
ÖTLET - hogyan dobjuk fel a kedvenc fasírozottunkat.......a fűszereket bárki az ízlésének megfelelően használhatja, csupán a "pöttyösségét" szeretném megmutatni, hogy így érdekesebbé, s nem utolsó sorban finomabbá, a szokványostól eltérővé tehetjük a már megszokott ételünket, melyet egyébként imádunk.....így izgalmasabb, csinosabb, érdekesebb is :) .......hidegtálakhoz, ünnepi alkalmakra, vendégvárónak is kiválóan alkalmas......a füstölt sajt egyik tulajdonságát használtam ki, amikor kiötlöttem ezt a kis "huncutságot"......érdemes kipróbálni......