r
Nosalty Logó

Portobellós spenót

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Portobellós spenót
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    5339 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    11152 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6237.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3034 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    1774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    21355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    44610 micro
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A portobello gombát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, mert kis levet ereszt.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük, mikor habzani kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgáját, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal.
  4. Közepes méretű, hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot, és ráöntjük a besamel mártást.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, arra tesszük a felszeletelt paradicsomokat, és 180-200 fokon 45-50 percig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18653
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Portobellós spenót
Gombagasztro 357 recept

A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...