r
Nosalty Logó

Póréhagymás-sonkás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Póréhagymás-sonkás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6098.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 3214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, sót, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  2. Kelesztés nélkül kb. fél centi vékonyra nyújtsuk el a tésztát, és kiolajozott tepsibe helyezzük. Lehet kerek vagy négyszögletes tepsi, mindegy, a lényeg, hogy a tepsink szélére is jusson a tésztából. A felesleget vágjuk körül, és hagyjunk rácsnak is a tésztából.
  3. A tojást összekeverjük a tejföllel, a kockára vágott sonkával, sajttal, póréhagymával, ízesítjük ételízesítővel, és beletöltjük a tésztába. A maradék tésztát elnyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, majd berácsozzuk vele a pitét.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal, napraforgó- vagy tökmaggal, ki mit szeret.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3289
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyors és finom, meleg vacsora, vagy ebédnek is elkészíthető. A töltelék is variálható tetszés szerint. Amit a képen láttok, azt épp gombával, sajttal, tejföllel, tojással töltöttem meg, amit zöldfűszerekkel ízesÍtettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...