r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves tárkonyosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagyma-krémleves tárkonyosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészületek

Elkészítés

Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészületek

Elkészítés

Összesen 2019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészületek

Elkészítés

Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    4022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1692 micro
Összesen 2019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Elkészítés

Elkészítés

Előkészületek

  1. Vegyünk egy póréhagymát, távolítsuk el a külső héjakat, vágjuk kis karikákra. Kockázzunk fel egy fej hagymát, hasonlóan tegyük ezt a szalonnával, a fehérrépával és a krumplival is. A virslit vágjuk karikára.

Elkészítés

  1. Pecsenyezsíron tegyük fel a szalonnát izzadni, majd amikor már töpörtyűsödik, tegyük hozzá a vöröshagymát. Ezt hagyjuk megüvegesedni, ezután tegyük bele a fehérrépát és a krumplit. Amikor mindez már párolódott egy kicsit, tegyük hozzá a póréhagymát, és fedő alatt (néha megkeverve azért) pároljuk legalább tíz percig. Jah igen, kis fehérbor mehet rá ekkor is.
  2. A párolás után mehet rá a leveskocka és annyi víz, hogy jó sűrű legyen. Ekkor már mehet bele minden fűszer (só, bors és/vagy borsikafű, tárkony), de tárkonyból csak egy kevés, egyelőre. És még egy leheletnyi chili is jó bele. A főzés 10-15 perc is lehet, bár minden attól függ, hogy mikor puhulnak meg a zöldségek.
  3. Amikor ez a pont elérkezik, vegyünk ki egy-két merőkanálnyi sűrűjét egy külön tálkába. A többit pedig turmixoljuk össze szép krémesre. Ekkor jöhet a habarás, ami ugyebár a tejföllel csomómentesre kikevert liszt (külön edényben), amihez apránként adjunk egy kis levest, és azt is elkeverve, tegyük az egészet a lábasba.
  4. A behabart levesbe mehet vissza az a pár kanál sűrűje, amit korábban kivettünk. Hozzáadhatjuk a maradék tárkonyt, esetleg egyéb fűszereket is, ha valami hiányzik, és még egy kis bort. Aztán forrhat egyet az egész.
  5. Közben elkészíthetjük a "húst": pirítsuk meg a virslikarikákat egy serpenyőben, természetesen ezt is pecsenyezsíron. Amikor a virslikarikák már elég sötétek, mehet bele a levesbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1418
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyűnek látszó, ámde nehezebb ételeket. Annak, aki nem riad vissza attól, hogy zsírt használjon egy krémleveshez, és mindezt bizarr virslikarikákkal tetézze. :) Lehet, hogy izgalmasabbá teszi az ételt, ha füstölt virsliből van, esetleg citrom karika is mehet bele, de persze a tárkony a lelke. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész úgy kezdődött, hogy maradt négy darab virslim, egy nagy kiszerelésű zacskóból (a többi ment a lecsóba). Ezt akartam valamibe belefőzni. Mivel imádom a krémleveseket, és póréhagymából már rég csináltam, így vettem egyet a piacon. Meg valamiért fehérrépát is, ekkor még nem sejtettem, hogy találkozni fognak a lábasban. Mivel volt otthon szalonna is, azt is beletettem. Végül egy egész masszív krémleves lett, amiben zsír, szalonna, habarás is van, és külön megpirított virsli karikák, no meg tárkony, jah és fehérbor, mert az is volt otthon, nyitva...

Hozzávalók

Előkészületek

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...