Póréhagyma-krémleves tárkonyosan
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészületek
-
40g póréhagyma11 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
20g császárszalonna79 kcal
-
40g virsli108 kcal
-
9g pecsenyezsír81 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
24g fehérrépa15 kcal
-
16g tejföl32 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
Elkészítés
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészületek
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
45g pecsenyezsír406 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
120g fehérrépa77 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
Elkészítés
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészületek
-
9.4g póréhagyma3 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g császárszalonna18 kcal
-
9.4g virsli25 kcal
-
2.1g pecsenyezsír19 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
5.6g fehérrépa4 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
46.8g víz0 kcal
-
7g fehérbor6 kcal
Elkészítés
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 329.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5899.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 787 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 809 mg
-
Nátrium 4022 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1645.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1692 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
Előkészületek
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg császárszalonna
-
3 ek pecsenyezsír
-
1 közepes db burgonya
-
2 kis db fehérrépa
-
4 ek tejföl
-
2 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
3 teáskanál tárkony
-
1 teáskanál borsikafű
Elkészítés
Elkészítés
Előkészületek
- Vegyünk egy póréhagymát, távolítsuk el a külső héjakat, vágjuk kis karikákra. Kockázzunk fel egy fej hagymát, hasonlóan tegyük ezt a szalonnával, a fehérrépával és a krumplival is. A virslit vágjuk karikára.
Elkészítés
- Pecsenyezsíron tegyük fel a szalonnát izzadni, majd amikor már töpörtyűsödik, tegyük hozzá a vöröshagymát. Ezt hagyjuk megüvegesedni, ezután tegyük bele a fehérrépát és a krumplit. Amikor mindez már párolódott egy kicsit, tegyük hozzá a póréhagymát, és fedő alatt (néha megkeverve azért) pároljuk legalább tíz percig. Jah igen, kis fehérbor mehet rá ekkor is.
- A párolás után mehet rá a leveskocka és annyi víz, hogy jó sűrű legyen. Ekkor már mehet bele minden fűszer (só, bors és/vagy borsikafű, tárkony), de tárkonyból csak egy kevés, egyelőre. És még egy leheletnyi chili is jó bele. A főzés 10-15 perc is lehet, bár minden attól függ, hogy mikor puhulnak meg a zöldségek.
- Amikor ez a pont elérkezik, vegyünk ki egy-két merőkanálnyi sűrűjét egy külön tálkába. A többit pedig turmixoljuk össze szép krémesre. Ekkor jöhet a habarás, ami ugyebár a tejföllel csomómentesre kikevert liszt (külön edényben), amihez apránként adjunk egy kis levest, és azt is elkeverve, tegyük az egészet a lábasba.
- A behabart levesbe mehet vissza az a pár kanál sűrűje, amit korábban kivettünk. Hozzáadhatjuk a maradék tárkonyt, esetleg egyéb fűszereket is, ha valami hiányzik, és még egy kis bort. Aztán forrhat egyet az egész.
- Közben elkészíthetjük a "húst": pirítsuk meg a virslikarikákat egy serpenyőben, természetesen ezt is pecsenyezsíron. Amikor a virslikarikák már elég sötétek, mehet bele a levesbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1418
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.
Ajánló
Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyűnek látszó, ámde nehezebb ételeket. Annak, aki nem riad vissza attól, hogy zsírt használjon egy krémleveshez, és mindezt bizarr virslikarikákkal tetézze. :) Lehet, hogy izgalmasabbá teszi az ételt, ha füstölt virsliből van, esetleg citrom karika is mehet bele, de persze a tárkony a lelke. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az egész úgy kezdődött, hogy maradt négy darab virslim, egy nagy kiszerelésű zacskóból (a többi ment a lecsóba). Ezt akartam valamibe belefőzni. Mivel imádom a krémleveseket, és póréhagymából már rég csináltam, így vettem egyet a piacon. Meg valamiért fehérrépát is, ekkor még nem sejtettem, hogy találkozni fognak a lábasban. Mivel volt otthon szalonna is, azt is beletettem. Végül egy egész masszív krémleves lett, amiben zsír, szalonna, habarás is van, és külön megpirított virsli karikák, no meg tárkony, jah és fehérbor, mert az is volt otthon, nyitva...