Pizzatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
45g víz0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
180g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
9g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
2923
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3034.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.3 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12137.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 8280 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 812.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 810 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
2923
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1384 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
30 dkg sonka
-
20 dkg sajt
-
5 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek olívaolaj
-
80 g sűrített paradicsom
-
2 teáskanál cukor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A langyos vízhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk felfutni. Ezt követően hozzákeverjük az olívaolajat.
- Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és bedagasztjuk a tésztát. Egyharmad részét levágjuk, átgyúrjuk, majd így teszünk a nagyobb résszel is. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt kelesszük duplájára. Amíg a tészta kel,elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát, fokhagymát vágjuk apró kockákra, és megdinszteljük a felhevített olívaolajon.
- A megtisztított, megmosott gombát leforrázzuk, lecsöpögtetjük a hagymához adjuk, majd megszórjuk a szárított fűszerekkel.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1,5-2 dl vizet, a sót, a frissen őrölt borsot, ízlés szerint kevés cukrot, és 10-15 perc alatt főzzük sűrű szósszá.
- A főtt sonkát kisebb darabokra tépkedjük, a sajtot vékonyan felszeleteljük.
- Miután a tészta megkelt, a nagyobbik darabot lisztezett felületen kinyújtjuk először 15-20 cm átmérőjű kerek lappá, majd letakarva 10 percet pihentetjük. Ezt követően tovább nyújtjuk kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá, hogy jól kilehessen vele bélelni a tortaformát.
- Kiolajozzuk a formát, és beletesszük a tésztát úgy, hogy kissé túllógjon a peremen.
- Megtöltjük töltelékkel, először a gombás paradicsomszószból teszünk a tésztára, majd megszórjuk sonkával és sajttal. Ekkor ismét szósz és sonka következik. Erre ráütjük az öt tojást, és addig rétegezzük a tölteléket, míg el nem fogynak a hozzávalók.
- Ekkor a kisebb tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, ráhajtjuk a lelógó tésztaszéleket. 20 percig langyos helyen kelesztjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- 20 perc pihentetés után melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11517
- Feltöltés dátuma: 2011. június 10.
Ajánló
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Ezzel a mutatós tortával változatossá tehetjük ételeinket, meglephetjük vele családunkat, vendégeinket. (További képek a pizzatortáról itt láthatóak.)