r
Nosalty Logó

Pizzatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 176 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12137.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    8280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 2923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1384 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk felfutni. Ezt követően hozzákeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és bedagasztjuk a tésztát. Egyharmad részét levágjuk, átgyúrjuk, majd így teszünk a nagyobb résszel is. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt kelesszük duplájára. Amíg a tészta kel,elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát, fokhagymát vágjuk apró kockákra, és megdinszteljük a felhevített olívaolajon.
  3. A megtisztított, megmosott gombát leforrázzuk, lecsöpögtetjük a hagymához adjuk, majd megszórjuk a szárított fűszerekkel.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1,5-2 dl vizet, a sót, a frissen őrölt borsot, ízlés szerint kevés cukrot, és 10-15 perc alatt főzzük sűrű szósszá.
  5. A főtt sonkát kisebb darabokra tépkedjük, a sajtot vékonyan felszeleteljük.
  6. Miután a tészta megkelt, a nagyobbik darabot lisztezett felületen kinyújtjuk először 15-20 cm átmérőjű kerek lappá, majd letakarva 10 percet pihentetjük. Ezt követően tovább nyújtjuk kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá, hogy jól kilehessen vele bélelni a tortaformát.
  7. Kiolajozzuk a formát, és beletesszük a tésztát úgy, hogy kissé túllógjon a peremen.
  8. Megtöltjük töltelékkel, először a gombás paradicsomszószból teszünk a tésztára, majd megszórjuk sonkával és sajttal. Ekkor ismét szósz és sonka következik. Erre ráütjük az öt tojást, és addig rétegezzük a tölteléket, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  9. Ekkor a kisebb tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, ráhajtjuk a lelógó tésztaszéleket. 20 percig langyos helyen kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  11. 20 perc pihentetés után melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11517
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a mutatós tortával változatossá tehetjük ételeinket, meglephetjük vele családunkat, vendégeinket. (További képek  a pizzatortáról itt láthatóak.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...