r
Nosalty Logó

Pizzás perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Pizzás perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 576 kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 576 kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9367.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 3453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán jól bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, 50x70 cm nagyra. Hosszában 6 részre elosztva, csíkokat vágunk belőle. Megkenjük a pizzaszósszal a csíkokat, de körben a szélét hagyjuk ki. Szórjunk rá kevés mozzarella sajtot, erre pedig a felszeletelt szalámi következik. A csíkok tetejénél meg a két szélénél bevizezzük a tésztát (egyszerre csak egyet), és feltekerjük, jól összenyomkodva körben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakva, perec alakúra formázzuk. Amikor az összes pereccel készen vagyunk, letakarjuk konyharuhával.
  4. Begyújtjuk a sütőt, amíg melegszik, addig pihen a tészta.
  5. Megkenjük a perecek tetejét a jól felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5130
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kelt tészta recept nekem annyira bevált, hogy ki kellett próbáljam a sós változatot is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...