r
Nosalty Logó

Pizzás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vira
Pizzás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2333 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorral összekevert langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. Keverjük össze a liszteket, a sót és az oregánót, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, és a vizet apránként adagolva gyúrjuk össze. (Vízből lehet, hogy kicsit többet vesz fel, lehet, hogy kicsit kevesebbet.) Amikor egynemű masszává összeáll, és már elválik a kezünktől, takarjuk le, és hagyjuk kelni egy órát.
  3. Ha megkelt a tészta, vágjuk négy egyenlő darabra. A darabokat egyesével nyújtsuk ki kb 2-3 mm vastag kerek lapokra. Mindegyik lapot kenjük meg egy-egy ek sűrített paradicsommal, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. Figyeljünk oda, hogy vékonyan kenjük a paradicsomot, és a lapok szélére ne kenjünk, különben ki fog folyni belőle.
  4. Palacsintaszerűen tekerjük föl mindegyik lapot. Legalább 10 percre tegyük hűtőbe a ’"palacsintákat", és gyújtsuk be a sütőt (180 fok vagy nagy láng).
  5. Ha kivettük a "palacsintákat" a hűtőből, hosszában vágjuk ketté mindegyiket, és a belső (réteges) felével fölfelé sodorjuk össze a feleket, majd hajtsuk össze koszorúba.
  6. A tetejét kenjük meg olajjal, és kb 20 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1240
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 11.

Ajánló

Uzsonnának, vacsorának ideális. Letakarva másnap reggelre is friss marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A koszorú készítéséről sógornőm talált fázisfotókat, igazából nem tudom, hol. Azon a képen kalács volt, kakakós, de ez sem számít. A lényeg az, hogy megláttam, és beleszerettem, azonnal azon kezdtem gondolkodni, hogyan fogom én megvalósítani. A végeredmény a régi kedvenc, új ruhában: pizza, kicsit másképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...