r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 5614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 240 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13082 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    9995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 5614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1725 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az 5 dl tejbe elkeverünk kevés cukrot és összemelegítjük őket, de ne legyen forró. Amikor ez felmelegedett belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt és hagyjuk, hogy megfusson. Addig egy nagyobb edénybe beleszűrjük az 1 kg lisztet, hozzákeverjük az 5 mk sót.
  2. Amikor az élesztő megfutott, akkor hozzákeverjük a liszthez az élesztős, cukros tejet, majd hozzáadjuk a 3 ek olívaoljat is. Megdagasztjuk a tésztát, addig amíg szépen elválik a kezünktől és miután megkel "pókhálós" legyen. Hagyjuk állni legalább 1 órát, amíg duplájára dagad.
  3. Amíg a tésztára várunk, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajat felforrósítunk, majd a szépen megtisztított, felaprózott hagymákat hozzáadjuk és üvegesre abároljuk. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket. A fűszerkeverékből mindenki szájíze szerint tegyen. Összefőzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Miután kicsit hűlt, belereszeljük gombódareszelővel (tészta reszelő, nagylyukú) a párizsit. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  4. Ezután mikor már jó a tészta, akkor egy liszteszett munkalapon szépen összedolgozzuk először, majd kettévesszük. Egyik felét ujnyi vastagra nyújtjuk. A meghűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta, majd elkezdjük feltekerni szépen egyenletesen. Miután megvan a hengerünk, akkor 2 ujnyi vastagra szeleteljük fel.
  5. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Annyi helyet hagyjunk közöttük, hogy legyen helye szépen megnőni sütés alatt. Ezt a folyamatot játsszuk el a tészta másik felével. Mikor már minden egyes szelet tepsiben van, akkor lekenjük őket az elkavart 1 tojással. Ezután mindegyiket lereszeljük a sajttal.
  6. Végül kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4341
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Az egész család kedvence. 

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...