r
Nosalty Logó

Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)

NS
Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

936
Kalória
15.8g
Fehérje
92.3g
Szénhidrát
56g
Zsír
115.6g
Víz
201g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 4677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    279.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    4229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    577.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 4677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből 5 dkg -t elveszünk, a vajból is elveszünk 5 dkg-t. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztet az 5 dkg vajjal és a többi hozzávalóval összekeverjük, és megdagasztjuk. Majd 30 percig pihentetjük.
  2. Addig a vajat a liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúvá formázzuk. Vigyázat! Ha a vaj túl kemény, kiszakítja a tésztát, ha pedig meleg helyiségben készítjük, és folyékony a vaj, akkor tegyük a vajat hűtőbe kicsi időre vagy hűvős helyre.
  3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, és a vajas részt beburkoljuk vele. Majd megfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Kézzel 3 részre osztjuk, majd a jobb oldali részt behajtjuk, és a baloldali részt a jobb oldali rész tetejére hajtjuk. Utána 20 percre hűtőbe tesszük. Majd megint kinyújtjuk, azután 4 részre osztjuk a kezünkkel. A két oldalt behajtjuk, és egymásra rakjuk a két oldalt, majd megint 20 percig pihentetjük. Utána újra meghajtogatjuk (az utóbbi módon), és pihentetjük megint 20 percig (folpackkal takarjuk le, hogy ne száradjon meg a teteje).
  4. Formázás: készíthetünk belőle akár kakaós vagy pizzás csigát, és még sok mindent, amit a pékségekben láthatunk. Sütés előtt 15 percet pihentetjük. A kakaós csigánál a csigának a tetejét tojásfehérjével lekenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Sokszor furdalt a kiváncsiság, amikor megláttam a boltban a becsomagolt pizzás csigát, hogy milyen tésztából készítik, és én azt hogyan tudnám előállítani otthon. Apukámtól kaptam két könyvet (címe: Cukrászati  ismeretek), de az csak a második része volt, az első hiányzott. A suliba is elvittem megmutatni. Az osztálytársam mamájának megvolt ez az első rész, és kölcsönkaptam tőlük. Ebből néztem ki a receptet, és a képen az eredmény. Én ezt általában előző este készítem el, és a  hűtőben hagyom folpackkal letakarva, és reggel kicsit korábban felkelek, kisütöm még suliba menés előtt, hogy finomat reggelizzenek a tesóim és a szüleim.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...