r
Nosalty Logó

Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás csiga házi levelestésztából (Pizzás csiga 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 4677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    279.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6219 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    4229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 4677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből 5 dkg -t elveszünk, a vajból is elveszünk 5 dkg-t. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztet az 5 dkg vajjal és a többi hozzávalóval összekeverjük, és megdagasztjuk. Majd 30 percig pihentetjük.
  2. Addig a vajat a liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúvá formázzuk. Vigyázat! Ha a vaj túl kemény, kiszakítja a tésztát, ha pedig meleg helyiségben készítjük, és folyékony a vaj, akkor tegyük a vajat hűtőbe kicsi időre vagy hűvős helyre.
  3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, és a vajas részt beburkoljuk vele. Majd megfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Kézzel 3 részre osztjuk, majd a jobb oldali részt behajtjuk, és a baloldali részt a jobb oldali rész tetejére hajtjuk. Utána 20 percre hűtőbe tesszük. Majd megint kinyújtjuk, azután 4 részre osztjuk a kezünkkel. A két oldalt behajtjuk, és egymásra rakjuk a két oldalt, majd megint 20 percig pihentetjük. Utána újra meghajtogatjuk (az utóbbi módon), és pihentetjük megint 20 percig (folpackkal takarjuk le, hogy ne száradjon meg a teteje).
  4. Formázás: készíthetünk belőle akár kakaós vagy pizzás csigát, és még sok mindent, amit a pékségekben láthatunk. Sütés előtt 15 percet pihentetjük. A kakaós csigánál a csigának a tetejét tojásfehérjével lekenjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 38878
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor furdalt a kiváncsiság, amikor megláttam a boltban a becsomagolt pizzás csigát, hogy milyen tésztából készítik, és én azt hogyan tudnám előállítani otthon. Apukámtól kaptam két könyvet (címe: Cukrászati  ismeretek), de az csak a második része volt, az első hiányzott. A suliba is elvittem megmutatni. Az osztálytársam mamájának megvolt ez az első rész, és kölcsönkaptam tőlük. Ebből néztem ki a receptet, és a képen az eredmény. Én ezt általában előző este készítem el, és a  hűtőben hagyom folpackkal letakarva, és reggel kicsit korábban felkelek, kisütöm még suliba menés előtt, hogy finomat reggelizzenek a tesóim és a szüleim.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...