r
Nosalty Logó

Pizza Rezu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizza Rezu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tészta

Feltét

Összesen 749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tészta

Feltét

Összesen 2995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tészta

Feltét

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2604.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10416.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    7232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 2995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2021 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tészta

Feltét

Elkészítés

A tészta

  1. Először is az adag két db kb. 28 cm átmérőjű pizzára elég. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  2. Ezután hozzátesszük a sót és az olajat, majd összegyúrjuk.
  3. Ha nem áll össze a tésztánk, kis vízzel rásegítünk, cipót formálunk, majd fél órát meleg helyen kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt két részre osztjuk, majd kb. 28 cm átmérőjű kör alakú kivajazott formába nyújtjuk egyesével, a lehető legvékonyabbra (szögletes tepsiben is teljesen jó).
  5. A tetejét megkenjük paradicsomszósszal, ráteszünk ízlés szerint bármilyen felvágottat (én tarját szoktam, ill. sonkát), megszórjuk gombadarabokkal, lilahagymával, és a tetejét sajttal.
  6. 30 perc alatt finom ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1255
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pizzatésztát magam kísérleteztem ki, ugyanis nem nagyon találtam igazán egyszerű és finom, vékony tésztájú pizzareceptet. Az eredeti olasz pizzatészta lényege is az, hogy nagyon vékony, igyekszem ezt követni. És kör alakú sütőformában még inkább az eredetire emlékeztet! Könnyű elkészíteni és nagyon finom! Nálunk nagyon gyakori vendégváró :)

Hozzávalók

A tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...