r
Nosalty Logó

Pizza Odzsi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Odzsi
Pizza Odzsi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    480.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    177 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10838.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    3423 mg
  • Nátrium
    4652 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3293 micro
Összesen 6580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, ebbe morzsoljuk az élesztőt.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sót, felhabzott élesztőt, a maradék vizet és az olajat.
  3. Alaposan kidolgozzuk, rugalmas tésztát kell kapjunk. Ha túl kemény, egy kis vizet öntünk még hozzá. Ha lágy, liszttel szórjuk meg.
  4. Kelesztő tálban 45 percig pihentetjük, átgyúrjuk. Újabb 45 perc után ismét összedagasztjuk. Ebből az adagból 2 db 30 centis pizza lesz. Olajos kézzel húzogassuk a megfelelő formára.
  5. A tésztát kenjük meg pizzaszósszal, és erre helyezzük a feltétet, majd reszelt sajttal és olajbogyóval díszítsük.
  6. Amíg a tésztánk kel, készítsük el a feltétet. A felkockázott szalonnát félig megsütjük, erre dobjuk a csíkokra vágott lila hagymát, kissé megfuttatjuk (ne fárasszuk ki!), erre jön a leöblített, lecsurgatott gomba, mirelit kukorica. Ízlés szerint bármilyen alkotóelemmel süthetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 656
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok  fajta pizzával kísérleteztem, vékonyabb, vastagabb tésztájúval, nálam most ez a menő, mert könnyű dagasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...