Pizza ahogy menzi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
7 kcal
A feltéthez
-
13g paradicsomszósz3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
25g sonka35 kcal
Összesen
468
kcal
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
29 kcal
A feltéthez
-
50g paradicsomszósz12 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g sonka138 kcal
Összesen
1870
kcal
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
39.1g finomliszt142 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
19.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
A feltéthez
-
6.5g paradicsomszósz2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
19.6g sajt69 kcal
-
13g sonka18 kcal
Összesen
244
kcal
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 539 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1737 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
468
kcal
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4378.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1034 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 2155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
1870
kcal
- 13% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 906 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sóval, cukorral, porélesztővelés az olajjal összeöntjük.
- A vizet kimérjük (vagy szemre, ész nélkül mérjük! :D). Nem kell minden vizet beleönteni, nehogy híg legyen a tészta. Először csak a 3/4-ét, aztán ha szükséges, mehet bele a többi is. Mivel a víz mennyisége a liszttől függ, lehet, hogy valakinek többet kell bele önteni, mint 1,5 dl.
- Bedagasztjuk a tésztát, ha kész, hagyjuk megkelni.
- A megkelt tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy pici olajjal megkent pizzasütő tepsibe tesszük. Kinyújtjuk a tésztát kézzel.
- A kinyújtott tésztára felvisszük a paradicsomszószt. (Itt is ízlés szerint, aki szereti sok paradicsommal, az értelemszerűen többet tegyen rá, aki annyira nincs oda érte, bőven elég csak hajszál vékonyan megkenni.)
- Rászórjuk az oregánót.
- Jöhet az ízlés szerinti feltét. (Fontos szabály! A kolbász, szalámi vagy bármilyen zsírosabb feltét a sajt felé kerüljön, mert a zsír elásztatja a tésztát, minden más a sajt alá kerüljön!)
- Rászórjuk a sajtot, a sajtra megint mehet az oregánó (ide már ne sokat, mert nagyon elviszi az ízét).
- Jöhetnek a zsíros feltétek, és mehet a sütőbe.
- Készre sütjük Onnan tudjuk, hogy készre sült a pizza, hogy egy sütőlapáttal megemeljük, és megnézzük az alját. Ha barnul, akkor már megsült. Innen már csak az süsse tovább, aki nagyon sülten szereti. Jó étvágyat! :D
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 895 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23482
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is szerettem a pizzát. Volt egy nyár, amikor dolgoztam is pizzázóban, és ott ellestem minden lépést, szabályt! A tészta alapreceptje egy régi könyvben volt meg, de ott még kelesztett élesztővel volt. Én annyira nem szeretem keleszteni (mindig elrontom), így mindent porélesztővel készítek. Ezzel egyszerűbb, kevesebb a mosogatni való (ami nálam fontos szempont! :) ) Ezt a pizzát hetente többször is el kell készítenem, mert annyira szereti a család. Vannak már rá variációim is, majd azt is feltöltöm ide. Mindegyiknek ez a tészta az alapja!