r
Nosalty Logó

Pitypangsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
P.
Pitypangsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3860 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Pitypangot szedünk. Nem út mentén. Nem a közeli vegyi gyár ülepítője mellett. Csak a legbelső friss hajtásokat csipkedjük ki, sőt azaz igazi, ha nem többéves, nagyra nőtt példányokat kopasztunk meg, hanem friss tavaszi új hajtásokat. Áztassuk langyos vízbe negyed órára.
  2. Tegyük fel főni a krumplit héjában. Ha kész, megpucoljuk, összetörjük.
  3. Elkészítjük az öntetet: az olajat a citromlével, fokhagymával és a fűszerekkel lekeverjük, majdpár kanálnyit a krumplihoz adunk belőle, és simárakeverjük.Másik felébeáztassuk be a lecsepegtetett pitypangotlegalább egy órára.
  4. Pirítsunk bacont. Keverjük hozzá a salátát.
  5. Szedjük tányérra a krumplit, rá a salátát, egy kis apróra vágott paradicsomot. Ez opcionális.
  6. Főzzünk 3 perces lágytojást. Ha kész, vágjuk le a tetejét, öntsük ki belőle a sárgáját asalátára, kanalazzuk rá a fehérjét is, és keverjük össze.
  7. Azonnal fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12404
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy divat mostanság egészségesen élni, meg minden, de ez itt, még nálam is kiverte a biztosítékot. Elkészítettem, gondoltam, miért is ne, sosem csináltam még, hátha jó lesz. Azért azt kifogni, hogy a pitypang ne legyen keserű....Persze nem véletlen a hozzápakolt dolgok népes serege, meg az áztatás, meg a pácolás, meg kutyafüle, mert különben ehetetlen lenne. Szerintem. Nekem ne mesélje be senki, hogy 2 és fél órai fűben bogarászás, hogy elkerüljük azt a keserű ízt, friss hajtások, friss hajtások, friss hajtások....meg egy órás pácolás után is még ott dereng az a megfoghatatlan íz....brrrrr. Kifejezetten azoknak ajánlom, akik semmitől sem riadnak vissza. Valakinek biztos ízleni fog, de hagyományos értékrenddel és ízlelőbimbókkal ne nagyon álljunk neki. Számomra megmarad a kísérlet szintjén.  

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...