Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Incsifincsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g véres hurka758 kcal
-
60g kovászos uborka9 kcal
Összesen
1354
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
320g zeller116 kcal
-
400g véres hurka1516 kcal
-
120g kovászos uborka18 kcal
Összesen
2707
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
25.7g burgonya15 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
20.6g zeller7 kcal
-
25.7g véres hurka97 kcal
-
7.7g kovászos uborka1 kcal
Összesen
173
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 472.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
1354
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 201.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4880.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 3226 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 944.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 327 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 795 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
2707
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
40 dkg véres hurka
Elkészítés
- A meghámozott burgonyát lereszeljük (káposztareszelőn vagy hagyományos reszelőn, az a lényeg, hogy hosszú vékony csíkokat kapjunk végeredményül), letesszük pár percre, hogy lefolyjon a vize, akár kicsit ki is csavarhatjuk (kézzel), vagy abroszkába tehetjük, ami jól felissza a levet. (Ez nagyon fontos, különben hígabb lesz a masszánk.)
- Ha ezzel megvagyunk, ráütjük a tojásokat, összedolgozzuk.
- Ezután belerakjuk a lisztet, a vöröshagymát és a fokhagymát. Újra összedolgozzuk.
- Végül jöhet a fűszerezés: a só és a bors (ízlés szerint javasoltam, de egy tk. elégséges, hogy jó ízt adjon).
- A zellert apró darabokra vágjuk, és hozzáadagoljuk.
- Ha mindezzel megvagyunk, és jól összeálló masszánk van, forró olajban, tepsiben megsütjük (6-7 ek. olajban). A palacsinták méretét magunk szabályozhatjuk meg, én mindegyikhez 3 ek. masszát tettem. Fontos, hogy miután beletettük az olajba, kicsit formázzuk is meg.
- Ha kész a pityókapalacsintánk, a hurkát szálanként bő olajban megsütjük (de úgy, hogy picit meglyukasszuk, hogy ne menjen szét).
- Az utolsó lépés a tálalás, én savanyúságnak kovászos uborkát választottam. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1351
- Feltöltés dátuma: 2018. január 30.
Ajánló
A ropogós, friss, házi kenyér tökéletes párosítás a pityókapalacsintához és véres hurkához!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Incsifincsi
31 recept
A hurka minálunk a hagyományos ételekhez tartozik, ugyanígy a pityóka is. Mindenki előszeretettel fogyasztja, ezer meg ezerféle elkészítésben. Szerintem a pityóka az ételvariációk bajnoka (eszembe is jutott egy mókás gyermekvers, ha tehetitek olvassátok el: Kányádi Sándor- Krumplis mese). Így együtt pedig még finomabbak!