r
Nosalty Logó

Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Incsifincsi
Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    3226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    327 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 2707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát lereszeljük (káposztareszelőn vagy hagyományos reszelőn, az a lényeg, hogy hosszú vékony csíkokat kapjunk végeredményül), letesszük pár percre, hogy lefolyjon a vize, akár kicsit ki is csavarhatjuk (kézzel), vagy abroszkába tehetjük, ami jól felissza a levet. (Ez nagyon fontos, különben hígabb lesz a masszánk.)
  2. Ha ezzel megvagyunk, ráütjük a tojásokat, összedolgozzuk.
  3. Ezután belerakjuk a lisztet, a vöröshagymát és a fokhagymát. Újra összedolgozzuk.
  4. Végül jöhet a fűszerezés: a só és a bors (ízlés szerint javasoltam, de egy tk. elégséges, hogy jó ízt adjon).
  5. A zellert apró darabokra vágjuk, és hozzáadagoljuk.
  6. Ha mindezzel megvagyunk, és jól összeálló masszánk van, forró olajban, tepsiben megsütjük (6-7 ek. olajban). A palacsinták méretét magunk szabályozhatjuk meg, én mindegyikhez 3 ek. masszát tettem. Fontos, hogy miután beletettük az olajba, kicsit formázzuk is meg.
  7. Ha kész a pityókapalacsintánk, a hurkát szálanként bő olajban megsütjük (de úgy, hogy picit meglyukasszuk, hogy ne menjen szét).
  8. Az utolsó lépés a tálalás, én savanyúságnak kovászos uborkát választottam. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1351
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 30.

Ajánló

A ropogós, friss, házi kenyér tökéletes párosítás a pityókapalacsintához és véres hurkához!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra
Incsifincsi 31 recept

A hurka minálunk a hagyományos ételekhez tartozik, ugyanígy a pityóka is. Mindenki előszeretettel fogyasztja, ezer meg ezerféle elkészítésben. Szerintem a pityóka az ételvariációk bajnoka (eszembe is jutott egy mókás gyermekvers, ha tehetitek olvassátok el: Kányádi Sándor- Krumplis mese). Így együtt pedig még finomabbak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...