Piskótasipkás karamell szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt82 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
A krémhez
A tetejére
-
25g piskótatallér88 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
-
27 kcal
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
180g finomliszt655 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
23 kcal
A krémhez
A tetejére
-
200g piskótatallér700 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
5895
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
9g cukor35 kcal
-
2.7g karamellás pudingpor10 kcal
-
18g tej10 kcal
-
12g vaj86 kcal
A tetejére
-
12g piskótatallér42 kcal
-
6g tortabevonó33 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
354
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 299.7 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3156.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1124 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667.4 g
-
Cukor 461 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 216.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2090 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 2054 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
5895
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg finomliszt
-
18 dkg cukor
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
15 dkg cukor
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
3 dl tej
A tetejére
-
20 dkg piskótatallér
-
10 dkg tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is. Sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük (géppel).
- A kihűlt piskótát éles késsel két lappá vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.
- A süti tetejére piskótatallérokat rakosgatunk szépen elrendezve, majd megcsurgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.
- Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni. Tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18815
- Feltöltés dátuma: 2011. május 16.
Ajánló
Csokis, vaníliás vagy gesztenyés krémmel is el lehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szeretjük a karamelles édességeket. A süti tetejének befedésére Ildi71 piskótatalléros módszere adta az ötletet. Ezúton is köszönet ezért a rendkívül mutatós megoldásért.