r
Nosalty Logó

Piskótasipkás karamell szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótasipkás karamell szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    299.7 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3156.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 5895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is. Sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük (géppel).
  3. A kihűlt piskótát éles késsel két lappá vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.
  4. A süti tetejére piskótatallérokat rakosgatunk szépen elrendezve, majd megcsurgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.
  5. Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni. Tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18815
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

Csokis, vaníliás vagy gesztenyés krémmel is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a karamelles édességeket. A süti tetejének befedésére Ildi71 piskótatalléros módszere adta az ötletet. Ezúton is köszönet ezért a rendkívül mutatós megoldásért.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...