r
Nosalty Logó

Piskótás tiramisu torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Piskótás tiramisu torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

356
Kalória
7.5g
Fehérje
26.4g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
76.9g
Víz
166.3g
Koleszterin
272mg
Rost
18g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    295.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6132.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2413 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd ha már megfelelően kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a lisztet és a csomag sütőport.
  2. Tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát, s a piskótát alacsony fokozaton készre sütjük. Akkor készült el, ha a közepébe szúrúnk egy kést, és nem ragad rá a tészta. Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a a cukorral, majd ha már elég kemény, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat és kanalanként a mascarponét. Hűtőbe teszük.
  4. Ha már kihűlt a piskótánk, két részre vágjuk, tálcára tesszük az alját.
  5. A kávét összekeverjük ízlés szerint rummal, ki mennyire szereti alkoholosan, majd ezzel a keverékkel jó alaposan meglocsoljuk a piskótánk alsó részét, ezután rákenjük a krém kb. felét.
  6. A piskóta másik felét is jó alaposan meglocsoljuk kávéval, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék kávéval a tetejét is meg lehet locsolni. A maradék krémmel bekenjük a külsejét, díszítjük, keserű kakaóval jól megszórjuk a tetejét.
  7. Hűtőbe tesszük és várjuk, hogy összehűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Elég sűrűn csinálunk tiramisut, igaz babapiskótával, de most a lustaságom nem engedett le a boltba, hogy vegyek piskótát, ezért sütöttem a tortát. Megérte lustának lenni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!