Piskótás francia krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótalaphoz
-
21g tojás26 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
13g tej7 kcal
-
28 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
48 kcal
-
63g víz0 kcal
Hozzávalók még
-
38g leveles tészta139 kcal
-
94 kcal
-
19g tortabevonó102 kcal
-
47 kcal
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótalaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g tej56 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Krémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g vaníliás pudingpor381 kcal
-
500g víz0 kcal
Hozzávalók még
-
300g leveles tészta1113 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
150g tortabevonó819 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
6068
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótalaphoz
-
6.7g tojás8 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
9 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
9.8g tojásfehérje5 kcal
-
8.1g cukor32 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
20.4g víz0 kcal
Hozzávalók még
-
12.2g leveles tészta45 kcal
-
12.2g növényi habtejszín31 kcal
-
6.1g tortabevonó33 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 271 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3949.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 1743 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 806.8 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 851.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
6068
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Piskótalaphoz
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
18 dkg finomliszt
-
3 g sütőpor
Krémhez
-
20 dkg cukor
-
100 g vaníliás pudingpor
-
5 dl víz
Hozzávalók még
-
30 dkg leveles tészta
-
3 dl növényi habtejszín
-
15 dkg tortabevonó
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Piskótalaphoz
- A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
- 200 fokon süssük.
- A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben.
- A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük.
- A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük.
- A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot.
- A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12500
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Ajánló
Pár órára tegyük hűtőbe, könnyebb szeletelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
A férjem kedvenc krémesféle sütije.