r
Nosalty Logó

Piskótás francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Piskótás francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 6068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.8 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 6068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
  2. 200 fokon süssük.
  3. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben.
  5. A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük.
  6. A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük.
  7. A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot.
  8. A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12500
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Pár órára tegyük hűtőbe, könnyebb szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskótás francia krémes
Nikóka 172 recept

A férjem kedvenc krémesféle sütije.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...