r
Nosalty Logó

Piros Pavlova

Majmunka
Piros Pavlova
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

234
Kalória
4.4g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
61.5g
Víz
16.7g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
25g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Tészta (habcsók)

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy tálban a sóval kis sebességgel kezdve, majd lassan közepesre emelve a sebességet felverjük annyira, hogy puha csúcsot lehessen húzni. A cukrot négy adagban, 45 másodpercenként hozzáadjuk. Akkor van kész, ha két ujjunk között elmorzsolva nem érezzük a cukorszemcséket. Ekkor lassan hozzákeverjük az ecetet, a kukoricakeményítőt és a piros ételfestéket.
  3. Sütőpapírra kirajzoljuk a torta alapját (25 cm átmérőjű kör), és erre halmozzuk a masszát, amelynek oldalát egy kanál hátát le-fel mozgatva elsimítjuk. A széle legyen magasabb, így könnyebb lesz a krémmel megtölteni.
  4. A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, betesszük a tortát, és 2 óráig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. Ha elkészült, kikapcsoljuk a sütőt, 20 perc múlva kissé kinyitjuk az ajtaját, és még 2 órán keresztül hűlni hagyjuk. A tésztát akár előző nap is elkészíthetjük, akkor egész éjszaka a sütőben maradhat.

Töltelék

  1. A mascarponét, a málnát, a málnadzsemet botmixerrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a zselatinfixet.
  2. A lehűtött tejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A krémet a kész és kihűlt habcsók tetejére halmozzuk.

Díszítés

  1. A torta tetejét díszítsük friss, piros gyümölcsökkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept akkor született, amikor a híres balerina Anna Pavlova világ körüli turnéja során Ausztráliába és Új-Zélandra érkezett. A recept mindkét országban a nemzeti konyha részévé vált. A sütemény alapja egy csodás légies habcsók, amelynek a külseje ropogós, a belseje puha, mindez finom tejszínes krémmel töltve, megkoronázva friss gyümölcsökkel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...