Piros Pavlova
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Majmunka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta (habcsók)
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g porcukor74 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
15g mascarpone61 kcal
-
4g málnadzsem11 kcal
-
13g málna7 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Díszítés
-
30g gránátalma14 kcal
-
15g málna8 kcal
Összesen
234
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta (habcsók)
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
190g porcukor735 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
38 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
150g mascarpone606 kcal
-
40g málnadzsem111 kcal
-
125g málna65 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Díszítés
-
300g gránátalma139 kcal
-
150g málna78 kcal
Összesen
2319
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta (habcsók)
-
12.4g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.7g porcukor57 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
11.6g mascarpone47 kcal
-
3.1g málnadzsem9 kcal
-
9.7g málna5 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
1.5g zselatinfix2 kcal
Díszítés
-
23.2g gránátalma11 kcal
-
11.6g málna6 kcal
Összesen
180
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
234
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 111.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.7 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 615.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
2319
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Tészta (habcsók)
-
1 csipet só
-
190 g porcukor
-
1 teáskanál ecet
-
1 csapott ek kukoricakeményítő
-
1 kávéskanál ételfesték
Töltelék
-
150 g mascarpone
-
2 ek málnadzsem
-
150 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Díszítés
-
1 db gránátalma
-
150 g málna
Elkészítés
Tészta (habcsók)
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
- A tojásfehérjéket egy tálban a sóval kis sebességgel kezdve, majd lassan közepesre emelve a sebességet felverjük annyira, hogy puha csúcsot lehessen húzni. A cukrot négy adagban, 45 másodpercenként hozzáadjuk. Akkor van kész, ha két ujjunk között elmorzsolva nem érezzük a cukorszemcséket. Ekkor lassan hozzákeverjük az ecetet, a kukoricakeményítőt és a piros ételfestéket.
- Sütőpapírra kirajzoljuk a torta alapját (25 cm átmérőjű kör), és erre halmozzuk a masszát, amelynek oldalát egy kanál hátát le-fel mozgatva elsimítjuk. A széle legyen magasabb, így könnyebb lesz a krémmel megtölteni.
- A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, betesszük a tortát, és 2 óráig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. Ha elkészült, kikapcsoljuk a sütőt, 20 perc múlva kissé kinyitjuk az ajtaját, és még 2 órán keresztül hűlni hagyjuk. A tésztát akár előző nap is elkészíthetjük, akkor egész éjszaka a sütőben maradhat.
Töltelék
- A mascarponét, a málnát, a málnadzsemet botmixerrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a zselatinfixet.
- A lehűtött tejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
- A krémet a kész és kihűlt habcsók tetejére halmozzuk.
Díszítés
- A torta tetejét díszítsük friss, piros gyümölcsökkel.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1217
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Majmunka
1 recept
A recept akkor született, amikor a híres balerina Anna Pavlova világ körüli turnéja során Ausztráliába és Új-Zélandra érkezett. A recept mindkét országban a nemzeti konyha részévé vált. A sütemény alapja egy csodás légies habcsók, amelynek a külseje ropogós, a belseje puha, mindez finom tejszínes krémmel töltve, megkoronázva friss gyümölcsökkel.