r
Nosalty Logó

Piros Pavlova

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Majmunka
Piros Pavlova
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

234
Kalória
4.4g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
61.5g
Víz
16.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
25g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 2319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Tészta (habcsók)

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy tálban a sóval kis sebességgel kezdve, majd lassan közepesre emelve a sebességet felverjük annyira, hogy puha csúcsot lehessen húzni. A cukrot négy adagban, 45 másodpercenként hozzáadjuk. Akkor van kész, ha két ujjunk között elmorzsolva nem érezzük a cukorszemcséket. Ekkor lassan hozzákeverjük az ecetet, a kukoricakeményítőt és a piros ételfestéket.
  3. Sütőpapírra kirajzoljuk a torta alapját (25 cm átmérőjű kör), és erre halmozzuk a masszát, amelynek oldalát egy kanál hátát le-fel mozgatva elsimítjuk. A széle legyen magasabb, így könnyebb lesz a krémmel megtölteni.
  4. A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, betesszük a tortát, és 2 óráig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. Ha elkészült, kikapcsoljuk a sütőt, 20 perc múlva kissé kinyitjuk az ajtaját, és még 2 órán keresztül hűlni hagyjuk. A tésztát akár előző nap is elkészíthetjük, akkor egész éjszaka a sütőben maradhat.

Töltelék

  1. A mascarponét, a málnát, a málnadzsemet botmixerrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a zselatinfixet.
  2. A lehűtött tejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A krémet a kész és kihűlt habcsók tetejére halmozzuk.

Díszítés

  1. A torta tetejét díszítsük friss, piros gyümölcsökkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept akkor született, amikor a híres balerina Anna Pavlova világ körüli turnéja során Ausztráliába és Új-Zélandra érkezett. A recept mindkét országban a nemzeti konyha részévé vált. A sütemény alapja egy csodás légies habcsók, amelynek a külseje ropogós, a belseje puha, mindez finom tejszínes krémmel töltve, megkoronázva friss gyümölcsökkel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!