r
Nosalty Logó

Pirított máj ahogy Tavaszirét készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pirított máj ahogy Tavaszirét készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16255 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 456 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6843.5 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    235 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    260 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    155 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2236 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65020 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 1825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3596 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3590 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és kettévágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk. Olajon üvegesedésig pirítjuk a cukorral.
  2. Ha már jól megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, beledaraboljuk a paradicsomot, paprikát, kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük főni.
  3. Amíg a hagyma sül, a megmosott májat hosszú csíkokra vágjuk, majd a lecsós alaphoz keverjük, és beletesszük a fűszereket a majoránna, fokhagyma, chili és szegfűbors kivételével, amelyeket csak a főzés utolsó szakaszában teszünk az ételbe.
  4. Alacsony hőfokon jó szaftosra főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33079
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 03.

Ajánló

Sós vízben főtt hasábburgonya illik hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a fűszeres ételeket. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezt az ételt is így hoztam létre, még egy kicsit ebből, na még egy kicsit abból, és elkészült. Számomra mennyei, pont ahogy szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...