r
Nosalty Logó

Pingvines torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pingvines torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 10220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    451.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4844.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    818 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1411.1 g
  • Cukor
    1092 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2130 micro
Összesen 10220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta valójában brownie, melyhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk a margarinnal. A tojást kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáöntjük a kicsit kihűlt csokit, elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztet is. 2 laposabb sütit sütünk belőle. Kb. 20-25 percig sütjük.
  2. A krémhez a tojást, a lisztet, a porcukrot és a 2-3 ek tejet elkeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a 2 dl vaníliás cukorral elkeveert tejjel feöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve, belemorzsoljuk a margarint.
  3. Összeállítjuk a tortát. Az alsó sütire kenünk a krémből, ráhelyezzük a felső réteget, és bevonjuk a maradék krémmel, hogy jól tapadjon rá a marcipán.
  4. Ételfestékkel megfestjük a pingvinekhez és a jeges tóhoz szükséges részeket (feketével és narancssárgával a pingvineket és kékkel a tavat).
  5. A tavat úgy készítjük, hogy vágunk egy tetszőleges lyukat a kinyújtott fehér marcipánra, alátesszük a kinyújotott kék marcipánt, és összetapasztjuk őket (átmegyünk rajta többször a nyújtófával).
  6. Összerakjuk a pingvineket, kialakítjuk az iglo házikót, és a bevont tortára helyezzük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8637
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Ja, az előkészületi időhöz egy órát írtam, de ez nem 100%. Az egészet kb. 3-4 óra alatt csináltam sütéssel, mosogatással együtt, nem tudom, mennyi volt ebből a tiszta munkaidő. De reggeltől kész lesz ebédre! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc kishúgom kívánságtortája. Nyáron van a születésnapja, és véletlenül se egy karibi tengerpartot kért volna... :) Egyébként nagyon örült neki, és vicces volt a pingvinek összeállítása is. Egyik se lett olyan, mint a másik. Van köztük magas vékony, dundi, törpe, mosolygós arcú, szóval édesek. Velük vagyok a profilképemen! :) Drága párom is élvezte a marcipán-kézműveskedést, Ő csinálta az iglot, és a pingvineket meg együtt. A fekete ételfestékkel megszenvedtünk, ugyanis azt mondták, hogy olyan nem létezik, csak sötétbarna és sötétkék, válasszak, milyen pingvint akarok! Egyiket se! Végül egy cukiban kaptunk pult alól egy kis dobozban fekete ételfesték port! Annyira örültem neki, hogy az elmondhatatlan. Így lehettek igazi fekete pingvinjeink. Van róluk fázis fotó, ha valakit érdekel, tudok e-mailben küldeni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...