r
Nosalty Logó

Pillangósüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pillangósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A lisztes keveréket fokozatosan belekeverjük a vajas-tojásos-cukros masszába. Ha a tészta túl sűrű, hozzáadjuk a tejet.
  4. A muffinformát kibéleljük kis papírformákkal vagy kivajazzuk, -lisztezzük, majd belekanalazzuk a tésztát. (Nem túl sokat, mert megemelkedik, kb. 1,5 evőkanálnyit.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd amikor már habszerű, de még nem kemény, beletesszük a cukrot és tovább keverjük kb. 5 percig.
  7. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, és kb. 2 percig továbbkeverjük. (Ha színesre szeretnénk a pillangók szárnyait, akkor kb. a máz 1/3 részét különvesszük, és belekeverjük az ételfestéket.)
  8. Megvárjuk, hogy a megsült sütemények kihűljenek, majd egy éles késsel levágjuk a tetejükről a kiemelkedő domborulatot, és félretesszük. Fontos, hogy a sütik teteje amennyire csak lehet, vízszintes legyen.
  9. A sütemények tetejére teszünk egy kupac mázat, és elsimítjuk.
  10. Eztuán vágjuk félbe a sütemények félretett tetejét, kenjük meg a színezett mázzal (vagy ha fehéren hagytuk, akkor a fehérrel), és fordítva helyezzük vissza. (Így pillangószárnyakra kell hasonlítaniuk.)
  11. Ha tovább szeretnénk cicomázni, akkor pici, színes cukorkákat hinthetünk rá a végén.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11977
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pillangó alakú sütemény ötletét Nigella Lawson-tól kölcsönöztem, a Hogyan váljunk házi istennőkké című süteményes könyvében olvastam. Az ott szereplő süteménynek azonban egy számomra kicsit tömény, vajas krém került a tetejére, így ezen változtattam. Helyette készítettem ezt az édeskésen fanyar, imádnivalóan cukros mázat. És mivel nagyon szeretek a sütemények díszítésével bíbelődni, ezért találtam ki ezt a "dizájnt".:-) (ami egyébként rengetegféleképpen variálható, bárki kiélheti a kreativitását.) (Meg kellett adni, hogy hány főre készül a finomság, de mivel ezt így nem lehet számolni, inkább itt írom le, hogy kb. 12 darab lesz belőle.)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...