r
Nosalty Logó

Pillangósüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pillangósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A lisztes keveréket fokozatosan belekeverjük a vajas-tojásos-cukros masszába. Ha a tészta túl sűrű, hozzáadjuk a tejet.
  4. A muffinformát kibéleljük kis papírformákkal vagy kivajazzuk, -lisztezzük, majd belekanalazzuk a tésztát. (Nem túl sokat, mert megemelkedik, kb. 1,5 evőkanálnyit.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd amikor már habszerű, de még nem kemény, beletesszük a cukrot és tovább keverjük kb. 5 percig.
  7. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, és kb. 2 percig továbbkeverjük. (Ha színesre szeretnénk a pillangók szárnyait, akkor kb. a máz 1/3 részét különvesszük, és belekeverjük az ételfestéket.)
  8. Megvárjuk, hogy a megsült sütemények kihűljenek, majd egy éles késsel levágjuk a tetejükről a kiemelkedő domborulatot, és félretesszük. Fontos, hogy a sütik teteje amennyire csak lehet, vízszintes legyen.
  9. A sütemények tetejére teszünk egy kupac mázat, és elsimítjuk.
  10. Eztuán vágjuk félbe a sütemények félretett tetejét, kenjük meg a színezett mázzal (vagy ha fehéren hagytuk, akkor a fehérrel), és fordítva helyezzük vissza. (Így pillangószárnyakra kell hasonlítaniuk.)
  11. Ha tovább szeretnénk cicomázni, akkor pici, színes cukorkákat hinthetünk rá a végén.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11976
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pillangó alakú sütemény ötletét Nigella Lawson-tól kölcsönöztem, a Hogyan váljunk házi istennőkké című süteményes könyvében olvastam. Az ott szereplő süteménynek azonban egy számomra kicsit tömény, vajas krém került a tetejére, így ezen változtattam. Helyette készítettem ezt az édeskésen fanyar, imádnivalóan cukros mázat. És mivel nagyon szeretek a sütemények díszítésével bíbelődni, ezért találtam ki ezt a "dizájnt".:-) (ami egyébként rengetegféleképpen variálható, bárki kiélheti a kreativitását.) (Meg kellett adni, hogy hány főre készül a finomság, de mivel ezt így nem lehet számolni, inkább itt írom le, hogy kb. 12 darab lesz belőle.)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek