Pikáns zöldséges egytál virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
510
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
100g füstölt virsli269 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1017
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23.4g burgonya14 kcal
-
11.7g póréhagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
14.6g zöldbab4 kcal
-
5.8g füstölt virsli16 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g libazsír8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
5.8g tejföl12 kcal
-
29.2g víz0 kcal
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 629.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 1093 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1676 micro
Összesen
510
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2317.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 2186 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 3351 micro
Összesen
1017
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db tv-paprika
-
1 kis db paradicsom
-
1 teáskanál paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 dl tejföl
Elkészítés
- Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk.
- Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a felkarikázott TV-paprikát, majd megszórjuk a liszttel, picit megkavarjuk, és felöntjük összesen 0.5 l vízzel. Először csak kevéssel, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
- Ezek után hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, a babérlevelet, és jól megkeverve egyet forralunk rajta. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és időnkénti kevergetés közben puhára főzzük a krumplit. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, annak levét és a felkarikázott virslit.
- Tálalás előtt belekanalazzuk a tejfölt, és fedő alatt a már lezárt platnin kicsit várunk, amíg a tejföl felmelegszik, és picit összeáll a lében.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1905
- Feltöltés dátuma: 2014. január 19.
Ajánló
Jó forrón tálaljuk, adjunk mellé friss, "rusztikális" kenyeret, csípős paprikát, durvára vágott petrezselymet és még tejfölt, hogy ki-ki a maga ízlése szerint még megfűszerezhesse.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Alapul egy babérleveles krumplifőzelék szolgált, melyet feldúsítottam egy kicsit babbal-virslivel, és így lévén minden egyben - nem kellett a feltéttel is foglalkozni. Csekély bevetéssel készült laktató és ízletes étek.