r
Nosalty Logó

Pikáns vaddisznóragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Pikáns vaddisznóragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 812 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    552.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    3282 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2491.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11998 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húsokat vágjuk kb. 2x2 cm-es, a szalonnát pedig 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, a zöldségeket vágjuk finomra, majd adjuk hozzá, és pirítsuk együtt.
  3. Ha a zöldség lepirult, adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk zsírjára.
  4. Öntsük fel a vörösborral és egy kevés alaplével (hasonlóan, mint a pörkölteknél), majd ízesítsük a további fűszerekkel, a babérlevéllel, a zsályával, a borókabogyóval, a dijoni mustárral, illetve az áfonyalekvárral is.
  5. Kis lángon pároljuk, időnként pótoljuk a levét.
  6. Ha ételünk elkészült, tálaljuk sós fánkkal (receptet lásd: sertésborda hentes módra).
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14885
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

Sós fánk helyett tálalhatjuk zsemle-, illetve burgonygombóccal és krokettel is. Külön edénykében feltétlenül adjunk mellé áfonylekvárt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns vaddisznóragu
Kornél 167 recept

Édesanyámtól kaptunk gyönyörű vaddisznóhúst, és a felkérést, hogy készítsem el egy közös vacsorára. Némi tűnődés után arra jutottam, hogy ne egy egyszerű vadpörkölt készüljön belőle, hanem valami különlegesebb, nem mindennapi fogás. Szakítva a hagyományokkal (fűszerpaprika nélkül) készítettem el ezt az ételt, és kicsit megbolondítottam a fűszerezését is, azonban óriási sikert aratott, nagyon kellemes harmóniát sikerült kialakítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...