Pikáns vaddisznóragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
417g vaddisznóhús508 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
2 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
164 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1 kcal
-
3g áfonyadzsem9 kcal
-
42g száraz vörösbor34 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
Összesen
812
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2500g vaddisznóhús3050 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
Összesen
4872
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
62.7g vaddisznóhús77 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g kolozsvári szalonna25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
0.5g áfonyadzsem1 kcal
-
6.3g száraz vörösbor5 kcal
-
12.5g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g disznózsír10 kcal
Összesen
121
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2000 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
812
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 552.5 g
Zsír
-
Összesen 233.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 3282 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 2491.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1210 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 109 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11998 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 587 micro
Összesen
4872
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
5 db babérlevél
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
1 ek dijoni mustár
-
1 ek áfonyadzsem
-
2.5 dl száraz vörösbor
-
0.5 l marha alaplé
-
só ízlés szerint
-
3 ek disznózsír
Elkészítés
- A megtisztított húsokat vágjuk kb. 2x2 cm-es, a szalonnát pedig 0,5x0,5 cm-es kockákra.
- Zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, a zöldségeket vágjuk finomra, majd adjuk hozzá, és pirítsuk együtt.
- Ha a zöldség lepirult, adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk zsírjára.
- Öntsük fel a vörösborral és egy kevés alaplével (hasonlóan, mint a pörkölteknél), majd ízesítsük a további fűszerekkel, a babérlevéllel, a zsályával, a borókabogyóval, a dijoni mustárral, illetve az áfonyalekvárral is.
- Kis lángon pároljuk, időnként pótoljuk a levét.
- Ha ételünk elkészült, tálaljuk sós fánkkal (receptet lásd: sertésborda hentes módra).
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14862
- Feltöltés dátuma: 2010. december 02.
Ajánló
Sós fánk helyett tálalhatjuk zsemle-, illetve burgonygombóccal és krokettel is. Külön edénykében feltétlenül adjunk mellé áfonylekvárt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Édesanyámtól kaptunk gyönyörű vaddisznóhúst, és a felkérést, hogy készítsem el egy közös vacsorára. Némi tűnődés után arra jutottam, hogy ne egy egyszerű vadpörkölt készüljön belőle, hanem valami különlegesebb, nem mindennapi fogás. Szakítva a hagyományokkal (fűszerpaprika nélkül) készítettem el ezt az ételt, és kicsit megbolondítottam a fűszerezését is, azonban óriási sikert aratott, nagyon kellemes harmóniát sikerült kialakítani.