r
Nosalty Logó

Pikáns székelykáposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Pikáns székelykáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10625.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    7957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 1625 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és falatnyi kockákra szeljük.
  2. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Meghintjük a fűszerpaprikával, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, kakukkfűvel, csomborral és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot vagy a lecsót is hozzáadjuk.
  3. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá.
  4. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefödve még körülbelül 50 percig pároljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 59090
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Ajánló

Friss, ropogós héjú kenyér és tejföl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns székelykáposzta
Csutak Enikő 82 recept

Ezt a kellemesen laktató fogást szinte mindenki szereti. 'Ahány ház, annyi szokás' alapján, az én receptem is kissé más a klasszikus székelykáposztához képest. De mindenképp megéri kipróbálni!  A pikánsságával tökéletesen talál a tejföl lágy selymessége.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...