r
Nosalty Logó

Pikáns omlós oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns omlós oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    3343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6425 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17502.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    13373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1715 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    25698 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 6882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast tetszés szerint daraboljuk. Egy tepsibe helyezzük őket, majd elkezdjük a fűszerekkel bedörzsölni. A fahéjat darabokra törjük, úgy kerül a pácba. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, nem kell nagyon apróra, hiszen a hosszú sütés miatt teljesen össze fognak érni az ízek. A fűszerekkel bedörzsölt húst meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ebben a pácban hagyjuk minimum fél órát, de lehet egy egész estét is.
  2. A vöröshagymát daraboljuk, közepes méretűre, ne túl kicsire, mert akkor megég és nem lesz szaftos. A sárgarépát megpucoljuk, és centis darabokra karikázzuk.
  3. Egy vaslábasba olajat vagy sertészsírt melegítünk, majd a felhevült lábasban a bepácolt húst megpirítjuk nagy lángon. Minden oldalát szépen egyenletesen. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, ezt is hozzápirítjuk, majd ehhez a hagymás-répás húsos keverékhez hozzáöntjük a vörösbort, és 10 percig pároljuk benne. A végén hozzáadjuk az alaplevet, és a sütőbe helyezzük 160 fokra olyan 3 óra hosszára.
  4. A húst nem fedjük le a sütőben se fedővel, se fóliával. Azért figyelünk rá, hogy ha nagyon párologna el róla az alaplé, utána tudjuk pótolni, a húsokat néha megforgatjuk. A végeredmény egy extra omlós, szaftos hús, valami fantasztikus.
  5. A tepsiben maradt szaftból mártást készíthetünk. Leszűrjük, és kis lángon visszaredukáljuk, visszaforraljuk. Ez valami fantasztikus mártogatós lehet a húshoz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5159
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elmondhatatlanul finom, ahogy a fűszerek különleges összhangot alkotnak a hússal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...