adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
10g olívaolaj88 kcal
-
625g sertésoldalas1212 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
6g só0 kcal
-
6 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
1722
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
40g olívaolaj354 kcal
-
2500g sertésoldalas4848 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
22g só0 kcal
-
23 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
Összesen
6882
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
54.3g sertésoldalas105 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
21.7g alaplé2 kcal
-
6.5g vörösbor6 kcal
-
2.6g sertészsír24 kcal
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 142.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4375.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 3343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 447.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 429 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2488 micro
-
β-karotin 6425 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
1722
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 278.9 g
Zsír
-
Összesen 571.6 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 233 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17502.6 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 391 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2767 mg
-
Nátrium 13373 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1789.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2575 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 1715 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 1171 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9950 micro
-
β-karotin 25698 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2280 micro
Összesen
6882
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
5 ek olívaolaj
-
2.5 kg sertésoldalas
-
1 kk bors
-
2 ek só
-
2 ek fűszerpaprika
-
8 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 l alaplé
-
3 dl vörösbor
-
8 ek sertészsír
Elkészítés
- Az oldalast tetszés szerint daraboljuk. Egy tepsibe helyezzük őket, majd elkezdjük a fűszerekkel bedörzsölni. A fahéjat darabokra törjük, úgy kerül a pácba. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, nem kell nagyon apróra, hiszen a hosszú sütés miatt teljesen össze fognak érni az ízek. A fűszerekkel bedörzsölt húst meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ebben a pácban hagyjuk minimum fél órát, de lehet egy egész estét is.
- A vöröshagymát daraboljuk, közepes méretűre, ne túl kicsire, mert akkor megég és nem lesz szaftos. A sárgarépát megpucoljuk, és centis darabokra karikázzuk.
- Egy vaslábasba olajat vagy sertészsírt melegítünk, majd a felhevült lábasban a bepácolt húst megpirítjuk nagy lángon. Minden oldalát szépen egyenletesen. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, ezt is hozzápirítjuk, majd ehhez a hagymás-répás húsos keverékhez hozzáöntjük a vörösbort, és 10 percig pároljuk benne. A végén hozzáadjuk az alaplevet, és a sütőbe helyezzük 160 fokra olyan 3 óra hosszára.
- A húst nem fedjük le a sütőben se fedővel, se fóliával. Azért figyelünk rá, hogy ha nagyon párologna el róla az alaplé, utána tudjuk pótolni, a húsokat néha megforgatjuk. A végeredmény egy extra omlós, szaftos hús, valami fantasztikus.
- A tepsiben maradt szaftból mártást készíthetünk. Leszűrjük, és kis lángon visszaredukáljuk, visszaforraljuk. Ez valami fantasztikus mártogatós lehet a húshoz.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5159
- Feltöltés dátuma: 2016. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elmondhatatlanul finom, ahogy a fűszerek különleges összhangot alkotnak a hússal.