r
Nosalty Logó

Pikáns narancsos-gránátalmás csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Pikáns narancsos-gránátalmás csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
57g
Fehérje
12.5g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
244.2g
Víz
164.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
7.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 421 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5143.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket mossuk és törölgessük meg, majd klopfoljuk meg kicsit.
  2. A lila hagymákat pucolás után szeleteljük vékony karikákra, ugyanígy járjunk el az egész narancsunkkal is.
  3. Vegyünk elő egy zárható fedelű üvegtálat, és keverjük el benne a narancslevünket, a gránátalmaecetet, a paradicsompürét, olívaolajat és a fűszereket. Adagoljuk hozzá a lila hagymakarikákat. Mártsuk bele a hússzeleteket, forgassuk óvatosan át, majd minimum fél órára tegyük pácolódni a hűtőnkbe.
  4. Mozsárban vagy nyújtófával törjük össze a mandulákat, magozzuk ki a gránátalmát, és tépkedjünk kedvünkre a díszítéshez a bazsalikomlevelekből is.
  5. Izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
  6. Helyezzük el a tepsiben a mostanra már sonkaszeletekbe tekert húsokat, majd fedjük alufóliával, és puhítsuk kb. 20 percig. Ezután öntsük le róla a levünket, és helyezzük vissza fedés nélkül a narancskarikákkal a tetején, 25 perc hosszúságú sütési időre. Szép pirosra pirul, így nincs is más dolgunk, mint kedvünkre díszíteni az összetört olajos magokkal, gránátalma-magocskákkal és a bazsalikom levelével.
  7. Köretként pl. bulgur dukál hozzá.
  8. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Télre hangolódva...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!