Pikáns narancsos-gránátalmás csirkemell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
13g feketeerdő sonka31 kcal
-
25g gránátalma12 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
4 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
421
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1350g csirkemellfilé1620 kcal
-
80g feketeerdő sonka187 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
26 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
2522
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
61.3g csirkemellfilé74 kcal
-
3.6g feketeerdő sonka9 kcal
-
6.8g gránátalma3 kcal
-
8.2g lilahagyma3 kcal
-
11.8g narancs4 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
1.1g ecet0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.3g mandula13 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
114
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 857.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 244.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
421
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 342 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 986 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5143.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 577 mg
-
Foszfor 3257 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 133 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
2522
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 418 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
6 db csirkemellfilé
-
80 g feketeerdő sonka
-
0.5 db gránátalma
-
2 közepes db lilahagyma
-
1 közepes db narancs
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
5 ek ecet
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
3 g gyömbér
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 teáskanál fehér bors
-
só ízlés szerint
-
10 ml folyékony édesítőszer
-
5 dkg mandula
Elkészítés
- A csirkemelleket mossuk és törölgessük meg, majd klopfoljuk meg kicsit.
- A lila hagymákat pucolás után szeleteljük vékony karikákra, ugyanígy járjunk el az egész narancsunkkal is.
- Vegyünk elő egy zárható fedelű üvegtálat, és keverjük el benne a narancslevünket, a gránátalmaecetet, a paradicsompürét, olívaolajat és a fűszereket. Adagoljuk hozzá a lila hagymakarikákat. Mártsuk bele a hússzeleteket, forgassuk óvatosan át, majd minimum fél órára tegyük pácolódni a hűtőnkbe.
- Mozsárban vagy nyújtófával törjük össze a mandulákat, magozzuk ki a gránátalmát, és tépkedjünk kedvünkre a díszítéshez a bazsalikomlevelekből is.
- Izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
- Helyezzük el a tepsiben a mostanra már sonkaszeletekbe tekert húsokat, majd fedjük alufóliával, és puhítsuk kb. 20 percig. Ezután öntsük le róla a levünket, és helyezzük vissza fedés nélkül a narancskarikákkal a tetején, 25 perc hosszúságú sütési időre. Szép pirosra pirul, így nincs is más dolgunk, mint kedvünkre díszíteni az összetört olajos magokkal, gránátalma-magocskákkal és a bazsalikom levelével.
- Köretként pl. bulgur dukál hozzá.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5949
- Feltöltés dátuma: 2018. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Télre hangolódva...