r
Nosalty Logó

Pikáns mustáros burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pikáns mustáros burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3423 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8510.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    6461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13691 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3636 micro
Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk, a zöldjéből keveset félreteszünk.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a majoránnát. Felfőzzük, és kb. 20 percig főzzük.
  3. Kb. 6 ek-nyi burgonyát kiveszünk levesből, a maradékot botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a félretett burgonya-darabokat és a vékony gyűrűkre vágott virslit. Felfőzzük. Sóval, borssal és a mustárral ízesítjük. A hagyma zöldjével megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4455
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, lélekmelegítő leves hideg, borús napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...