r
Nosalty Logó

Pikáns görögdinnyeleves

janettaylor
Pikáns görögdinnyeleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Maga a leves

Tálaláshoz

252
Kalória
8.3g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
192.2g
Víz
13.2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Maga a leves

Tálaláshoz

Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Maga a leves

Tálaláshoz

Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Maga a leves

Tálaláshoz

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    5892 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    2045 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2594 micro
  • β-crypt
    609 micro
  • Likopin
    35350 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1590 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

Maga a leves

  1. A felkockázott dinnyét egy botmixer segítségével dolgozzuk folyékony állagúra egy tálban. Szűrjük le a levet, ezáltal megszabadítjuk a rostoktól és a magoktól. Továbbá itt már kerülhet a tálalóedénybe a levünk. Adjuk hozzá a rosét, a mézet, az édesítőszert, a sót és a gyömbérport is.
  2. Smoothie makerrel vagy aprítóval zúzzuk szét a mentalevelet, az erős paprikát, a limelevet és a héját. Én hozzá szoktam adagolni egy kis vizet is. Éppen hogy megmutatkozzon a mentahéj benne, ha még azt se szeretnénk, akkor szűrjük le ezt a folyadékot is.
  3. Öntsük a dinnyés léhez, és turmixoljunk ismételten egyet rajta.
  4. Minimum fél órára helyezzük a hűtőbe.
  5. Díszítsük összetört olajos magvakkal és reszelt kecskesajttal. Helyezzünk rá mentaleveleket, és fogyasszuk egészséggel eme különlegességet.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Idén a kánikula sokáig tartott, és mivel jövőre is lesz nyár, plusz sokszor nem érzünk jól rá, és "besikerül" választani a dinnyéből, amit persze nem is fogyaszt a család. Így most megosztom ezt a pikánsabb hűsítő levest, amit bátran készíthetünk a kevésbé ízletes példányokból, és nem megy kárba ez a lédús gyümölcs.  Természetesen az édes verziót is megtaláljátok a receptjeim között, de aki kicsit bevállalósabb, az ezt is készítse el egyszer. Különlegesebb, nem hétköznapi ízvilágú.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...