r
Nosalty Logó

Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2817 micro
Összesen 1974 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odatesszük a vizet főni a masnitésztának. Minden 10 dkg-hoz 1 l víz szükséges. Amikor fő a víz, hozzáadunk 2 kk. sót, ésbeletesszük a száraztésztát, majd a tasakján feltüntetett időpontig főzzük. Félidőben beletesszük a mirelit zöldborsót. (Például nekem 12 percig kellett főznöm a tésztát, így 6 perc elteltével beletettem a zöldborsót, majd még további 6 percig főztem a száraztésztával együtt.) Amint megfőtt a tészta, leszűrjük a zöldborsóval együtt, és fedő alatt melegen tartjuk.
  2. Míg fő a masnitészta, egy tágas edénybenfelmelegítjük a vajat az olajjal. Az olaj fontos, mert nem engedi odaégni a vajat. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a curryvel,a chilivel és a fokhagymával, majd 5 percig pirítjuk magas hőfokon. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és halványító zellert, fűszerezzük egy kis kakukkfűvel, és lefedve 10 perc alatt néha megkevergetve összepároljuk.
  3. Végül rácsurgatjuk a tejszínt, és addig melegítjük, míg kissébesűrüsödik. Hozzáadjuk a zöldborsós tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, és összeforgatjuk, hogy olvadjon el a sajt.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6182
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel
Csutak Enikő 82 recept

Úgy született meg ez az estebéd, hogy váratlan vendégeink érkeztek, és mit volt mit tenni, improvizálni kellett abból, ami épp készleten volt itthon. Találtam a hűtőszekrényben egy kis ezt-azt, és hát ez lett a végeredmény. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...