r
Nosalty Logó

Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

635
Kalória
27.7g
Fehérje
43.7g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
438.3g
Víz
76.5g
Koleszterin
5.9g
Rost
14.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    876.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra.
  3. A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk.
  4. A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst.
  5. A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható)
  7. A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel a konyhában nem veszhet kárba egy grammja sem a jófajta fűszeres sült csirkének, így előfordul, hogy ebben a salátában alakul át néhány comb, szárny vagy néha egy kis csirkemell. Így van ez, ha a megmaradt hús önmagában már nem lenne elég. Egy kis friss salátával, a kertben termett koktélparadicsommal és a fokhagymás kiflikarikákkal kiegészülve kellemes nyári vacsora. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!