r
Nosalty Logó

Pikáns csirkemellragu - mustáros, sajtos, tejszínes, tárkonyos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Pikáns csirkemellragu - mustáros, sajtos, tejszínes, tárkonyos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4566 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6148.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2749 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1294 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 4566 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felszeleteljük vékonyan, egy serpenyőben felhevített zsiradékon (étolaj, vaj) üvegesre dinszteljük, miközben pici sóval megszórjuk, s rányomjuk a fokhagymákat is.
  2. Ezután a mellcsíkokat rádobjuk, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük, összekavarjuk, együtt dinszteljük tovább a hagymákkal, amíg kifehéredik a hús.
  3. Ekkor rászórjuk a tárkonyt, öntünk rá 1 dl vizet, még ételízesítővel megszórjuk, összekavarjuk, s lefedve főzzük, amíg megpuhul a hús - alacsonyabb hőfokon. Közben kifőzzük a tetszés szerinti tésztát - én most olasz csavart tésztát főztem hozzá. Előkészítjük a további hozzávalókat is.
  4. Először a tömlős sajtot, mustárt, tejfölt kavarjuk ki egyneművé, majd ezt a keveréket a habtejszínnel simára.
  5. Amikor már puha a hús - nem sok idő -, a hagyma is szétfőtt, hozzáöntjük a húshoz a keveréket, jól átkavarjuk vele. Pár percig rotyogtatjuk tovább együtt, alacsonyabb hőfokon. Ha esetleg szükségét érezzük, még lehet - kóstolás után - fűszerezni!
  6. Végül a mini mozzarellát adjuk az egészhez - melyről előtte leöntöttük a levét -, s addig főzzük még, amíg elolvad, közben kavargatjuk. (Nem kell hozzá liszt, így kellően sűrű szaftja lesz!)
  7. Ha ízre is, állagra is tökéletes, készen is van, lekapcsoljuk a hőt, s hagyjuk állni egy rövid ideig. Ezt követően lehet tálalni, jóízűen falatozni! Nagyon finom, érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 518
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19119
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel imádjuk a szaftos, ízletes ragukat, tokányokat, ételeket, így sok ilyen ételt ötlök ki, magamtól....ez is saját "agyszüleményem" :).....de nagyon pozitív értelemben, mert isteni.....mindenki nagyon, de nagyon elégedett volt vele.....sokszor készítem.....az isteni íze mellett nem elhanyagolható tény, hogy nincs vele sok macera, gyorsan össze lehet dobni ebédre, akár még vacsorára is - hétköznap is.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...