r
Nosalty Logó

Pikáns burgonya-sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Pikáns burgonya-sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    3654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, lisztet, a reszelt hagymát és a tojást. Elkeverjük. Sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. A masszát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  2. A kétféle paprikát és a fetát kockákra vágjuk. A sonkával együtt rászórjuk a burgonyamasszára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3048
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyás masszát ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával is, oregánó helyett provence-i fűszerkeverékkel, vagy másféle fűszerekkel. Én csak a tortaforma aljára tettem sütőpapírt, de ajánlom a tortaformát teljesen sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal kikenni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek