r
Nosalty Logó

Pikáns burgonya-sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Pikáns burgonya-sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    3654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, lisztet, a reszelt hagymát és a tojást. Elkeverjük. Sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. A masszát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  2. A kétféle paprikát és a fetát kockákra vágjuk. A sonkával együtt rászórjuk a burgonyamasszára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3060
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyás masszát ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával is, oregánó helyett provence-i fűszerkeverékkel, vagy másféle fűszerekkel. Én csak a tortaforma aljára tettem sütőpapírt, de ajánlom a tortaformát teljesen sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal kikenni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...