r
Nosalty Logó

Pikáns arrabbiata penne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Pikáns arrabbiata penne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Penne arrabbiata

842
Kalória
33.1g
Fehérje
129.7g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
325.7g
Víz
17g
Koleszterin
10.9g
Rost
12.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Penne arrabbiata

Összesen 842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Penne arrabbiata

Összesen 1683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Penne arrabbiata

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2253 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    15911 micro
  • Lut-zea
    2538 micro
Összesen 842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    651.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    650 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4505 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    31823 micro
  • Lut-zea
    5076 micro
Összesen 1683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3064 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Penne arrabbiata

  1. Először tegyük fel a tésztához felforrni a főzővizet, amit ne felejtsünk el megsózni. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel vékony szeletekre. Amikor felforrt a víz, akkor szórjuk bele a pennét. Kb. 8-10 perc alatt elkészül a tészta, ez idő alatt az arrabbiata mártásunk is el fog készülni.
  2. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk bele a fokhagymát, a chilit és a borsot. Tehetünk bele friss vagy szárított chilit is, erősebbet vagy gyengébbet. Lényeg, hogy ne sajnáljuk belőle. Futtassuk át hirtelen, azonban ügyeljünk rá, hogy ne égessük meg a fokhagymát. Adjuk hozzá máris a héjatlan, aprított paradicsom konzervet és a passzírozott paradicsomot, finoman sózzuk meg. Forraljuk fel, és rotyogtassuk addig, amíg megfő a tészta.
  3. Amikor jónak ítéljük a tésztát (kicsit roppanós), akkor adjuk hozzá a mártáshoz. Tegyünk a főzővízből is hozzá, hogy krémesebb legyen. Egy nagy marék aprított bazsalikommal és petrezselyemmel szórjuk meg, majd forgassuk át az egészet, és rottyantsunk egy utolsót rajta.
  4. Tálaljuk friss bazsalikommal, egy kis chilivel és reszelt parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Az arrabbiata egy klasszikus alap paradicsomos mártás, aminek jellegzetességét a chili paprika ereje adja meg. Mivel ez egy nagyon egyszerű étel, használjunk lehetőleg minél jobb minőségű alapanyagokat hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!