r
Nosalty Logó

Pikáns almás-kapros csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Pikáns almás-kapros csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra, a pórét vékonyabb karikákra vágjuk, a fokhagymát elkaparjuk. Egy tálba tesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk az elkapart fokhagymát. Összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg az almát meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, ebben először a pórét röviden megfuttatjuk, majd hozzáadva a fűszerezett húst, az egészet kevergetve, a hús fehéredéséig pirítjuk,végül beletesszük a cikkelyekre vágott almát. Megszórjuk az ételizésítővel, aláöntünk ca. 1.5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk az egészet.
  3. Miután elkészült a ragu, megszórjuk ca. 1 ek liszttel, és hozzáadjuk a tejfölt. Óvatosan megkeverjük, és egyet rottyantunk rajta. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk kaporral.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4337
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 18.

Ajánló

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozza köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns almás-kapros csirkeragu
Marti48 317 recept

A hozzávalók adottak voltak, melyeket összekombináltam, gyorsan elkészíthető és finom étel lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk