r
Nosalty Logó

Pihe-puha kókuszos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Pihe-puha kókuszos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    683.4 g
  • Telített zsírsav
    478 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1042 mg
  • Foszfor
    3883 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2968 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A 8 tojássárgáját a 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ehhez a 9 evőkanál porcukrot, s így tovább verjük, míg újra kemény hab lesz.
  3. Az így kapott cukros habot a kikevert tojássárgájához adjuk, összekeverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk a masszához, ezzel is összeforgatjuk.
  4. Vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-45 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba 30 perc után javasolt) készre sütjük.
  5. Még melegen egy tepsi hátára - sütőpapírral letakart - kiborítjuk, így szép, egyenletes lesz a piskóta. Megvárjuk, míg kihűl, s azután készítjük a csokoládémázat.
  6. Amíg egy kicsit hűl a csokoládémáz, a piskótát visszafordítjuk, feldaraboljuk, egy mélyebb tálkába 30 dkg kókuszreszeléket kiöntünk, s jöhet a mártogatás!
  7. Villára szúrjuk fel a darabokat alulról, belemártjuk a csokoládés mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, s ügyesen egy süteményes tálra letoljuk a villáról.
  8. Jó, ha nem számítjuk ki pontosan a kókuszreszeléket, ha van még belőle tartalékba. Ha a csokoládé sűrűsödne közben - attól függ, milyen gyorsasággal mártogatunk, haladunk -, újra melegítsük fel, s egy kevés tejet öntsünk hozzá.
  9. Ha minden kockát megmártogattunk, 1-2 órát ajánlatos pihentetni, bár azt nehéz megállni, hogy ne fogjunk hozzá a "bekebelezéséhez"! :) Na jó, meg lehet kóstolni, de finomabb lesz, ha összeállnak az ízek egy kis pihenő alatt! :)

Csokoládémáz

  1. A 30 dkg vajat, 30 dkg feldarabolt étcsokoládét, cukrot (ízlés szerint), 2-3 evőkanál kakaóport, hozzávetőlegesen 2,5 dl tejjel, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk.
  2. Levesszük a tűzről, s belekeverünk 3-4 evőkanál rumot (kóstolni). Egy kicsit hagyjuk hűlni, de nem sokáig.
  3. Amikor már annyira hűlt, hogy a kezünket nem égetné meg, gyors mozdulatokkal jöhet a mártogatás!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 289
  • Össznézettség: 121991
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Ajánló

Lehet sütőpapírral bélelt tepsiben is sütni - én hol így csinálom, hol úgy! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi úgy szeretjük, ha jól megszívja magát a piskóta, hogy nem száraz, s jó csokis! Nagyon finom, puha, lágy süteményt kapunk, ha piskótából készítjük, s jól belemártjuk a csokoládéba!

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...