r
Nosalty Logó

Pihe-puha kókuszos kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Pihe-puha kókuszos kocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

1463
Kalória
20.7g
Fehérje
96.7g
Szénhidrátok
113.9g
Zsír
70.8g
Víz
369.5g
Koleszterin
17g
Rost
54.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    683.4 g
  • Telített zsírsav
    478 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1042 mg
  • Foszfor
    3883 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2968 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 8784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A 8 tojássárgáját a 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ehhez a 9 evőkanál porcukrot, s így tovább verjük, míg újra kemény hab lesz.
  3. Az így kapott cukros habot a kikevert tojássárgájához adjuk, összekeverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk a masszához, ezzel is összeforgatjuk.
  4. Vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-45 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba 30 perc után javasolt) készre sütjük.
  5. Még melegen egy tepsi hátára - sütőpapírral letakart - kiborítjuk, így szép, egyenletes lesz a piskóta. Megvárjuk, míg kihűl, s azután készítjük a csokoládémázat.
  6. Amíg egy kicsit hűl a csokoládémáz, a piskótát visszafordítjuk, feldaraboljuk, egy mélyebb tálkába 30 dkg kókuszreszeléket kiöntünk, s jöhet a mártogatás!
  7. Villára szúrjuk fel a darabokat alulról, belemártjuk a csokoládés mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, s ügyesen egy süteményes tálra letoljuk a villáról.
  8. Jó, ha nem számítjuk ki pontosan a kókuszreszeléket, ha van még belőle tartalékba. Ha a csokoládé sűrűsödne közben - attól függ, milyen gyorsasággal mártogatunk, haladunk -, újra melegítsük fel, s egy kevés tejet öntsünk hozzá.
  9. Ha minden kockát megmártogattunk, 1-2 órát ajánlatos pihentetni, bár azt nehéz megállni, hogy ne fogjunk hozzá a "bekebelezéséhez"! :) Na jó, meg lehet kóstolni, de finomabb lesz, ha összeállnak az ízek egy kis pihenő alatt! :)

Csokoládémáz

  1. A 30 dkg vajat, 30 dkg feldarabolt étcsokoládét, cukrot (ízlés szerint), 2-3 evőkanál kakaóport, hozzávetőlegesen 2,5 dl tejjel, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk.
  2. Levesszük a tűzről, s belekeverünk 3-4 evőkanál rumot (kóstolni). Egy kicsit hagyjuk hűlni, de nem sokáig.
  3. Amikor már annyira hűlt, hogy a kezünket nem égetné meg, gyors mozdulatokkal jöhet a mártogatás!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38x6

Mi úgy szeretjük, ha jól megszívja magát a piskóta, hogy nem száraz, s jó csokis! Nagyon finom, puha, lágy süteményt kapunk, ha piskótából készítjük, s jól belemártjuk a csokoládéba!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!