r
Nosalty Logó

Pihe-puha hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Koronás Cukor
Pihe-puha hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8619.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2377 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813.2 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 264 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, a kakaót és sütőport, majd a lisztet.
  2. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd részletekben, óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához.
  3. 2 sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk a masszát, és 180 fokon, 30 percig sütjük.
  4. Jöhet a krém.
  5. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
  6. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha néhány órát hagyjuk a hűtőben pihenni, még finomabb lesz!

A krémhez

  1. Egy lábasban csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd alacsony lángon besűrítjük a cukorral együtt. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le. Ha besűrűsödött a krém, lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 96
  • 7 napos nézettség: 399
  • Össznézettség: 34665
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihe-puha hólabda
Koronás Cukor 22 recept

Egy igazi klasszikus, az ünnepek egyik elmaradhatatlan sütije. Pihe-puha kakaós tészta, rengeteg vajas krém és sok-sok kókusz. Hólabda, házi recept alapján. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...