r
Nosalty Logó

Pichelsteiner egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Pichelsteiner egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    7041 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2802 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    28166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4634 micro
Összesen 1603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    400 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, durva kockákra vágjuk.
  2. Felhevített zsíron kissé megpirítjuk a hagymát a hússal. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított pórénak a fehér részét karikákra vágjuk. A megtisztított zellert kockákra vágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
  4. Egy nagyobb edény aljára elrendezzük a húsnak az 1/3-át, a húsra rászórjuk a zöldségnek az 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk. Rájön még két réteg hús és két réteg zöldség. Minden zöldségréteget sózzunk, borsozzunk. A felső réteg zöldség kell legyen.
  5. Felöntjük a levessel. Lefedjük, és lassú tűzön kb. 2 órat főzzük, míg a hús megpuhul. Nem szabad megkeverni, csak közben meg-megrázogatni.
  6. Tálaláskor megszórjuk petrzselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12090
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

                                                  A pichelsteiner a Bajor-erdőből, Regen környékéről ered, és az egyik a híresebb német egytálételek közül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...