Petőfi rostélyos
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
200g marharostélyos612 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
11 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
38g lecsó15 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
1272
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
800g marharostélyos2448 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
15g fűszerpaprika42 kcal
-
1g köménymag0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
150g lecsó62 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
Összesen
5085
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
51.4g marharostélyos157 kcal
-
6.4g sertészsír58 kcal
-
12.8g vöröshagyma5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
0.1g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9.6g lecsó4 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
12.8g füstölt szalonna84 kcal
Összesen
327
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1033 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 718 micro
Összesen
1272
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 158.3 g
Zsír
-
Összesen 450.9 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2755 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 677.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 4131 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 2871 micro
Összesen
5085
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 370 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg marharostélyos
-
10 dkg sertészsír
-
20 dkg vöröshagyma
-
1 dkg fokhagyma
-
1.5 dkg fűszerpaprika
-
1 g köménymag
-
0.5 g majoranna
-
15 dkg lecsó
-
só ízlés szerint
-
3 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A húst négy egyenlő szeletre vágjuk, kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A rostélyosokat lisztben megforgatjuk, forró zsírban hirtelen átsütjük.
- Egy megfelelő nagyságú lábosba tesszük.
- Ugyanebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az őrölt paprikát, paradicsompürét, összezúzott fokhagymát, köménymagot, majoránnát, az egészet összekeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk, és ráöntjük a húsra.
- Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje, fedő alatt lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk, ha kell kevés vizet öntünk rá.
- Amikor úgy tűnik, hogy a hús kb. 15 perc múlva puha lesz, hozzáadjuk a lecsót (lecsó helyett 15 dkg paprikát és 15 dkg paradicsomot is használhatunk)és így pároljuk készre. A főzési idő függ a marha korától!
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 95106
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Ajánló
Burgonyalángossal tálaljuk, aminek tetejére sült szalonna kakastaréjt teszünk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Van egy 1956- ban kiadott REMEK szakácskönyvem, aminek ez az ötödik bővített kiadása. Írói: Mózer István, Pelle Józsefné, Rákóczi János, Schulhof Géza, Szinder László, Turós Emil, Venesz József. Ebben a könyvben találtam ezt a receptet, ugye sejtitek, hogy kipróbáltam. Azóta többször elkészítettem, és az egyik marhahúsból készült kedvencünk lett. A nevét honnan, kitől kapta nem tudom. Ha valaki tudja, kérem, írja meg!