r
Nosalty Logó

Pesti szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pesti szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.2 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4225.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2674 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1354 micro
Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

kakaós linzerlaphoz

  1. Az átszitált lisztet összedörzsöljük a zsírral. Beleszitáljuk a sütőport és a kakaót. Ezután beletesszük a porcukrot és a többi hozzávalót. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle, amit megszurkálva, zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben megsütünk.

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet. Kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Sűrű habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a lisztet és a négy tojás felvert kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.

krémhez

  1. Egy kisebb lábasba mérjük a cukrot, a lisztet és a tejet. Alacsony lángon, folytonos keverés közben besűrítjük. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet, és lazán összekeverjük.
  2. A krémet két részre osztjuk. Az egyik kakaós linzerlapot megkenjük a krém egyik felével. Ráhelyezzük az egész piskótát, amit itt-ott rummal meglocsolunk. A piskóta tetejére kenjük a krém másik felét, melyre rátesszük a másik kakaós lapot. Félretesszük összeérni, és hagyjuk, hogy a linzerlapok megpuhuljanak. (Ez 2-3 óra, de lehet egy egész éjszaka is!)

tetejére

  1. A tejszínt felforrósítjuk a vajjal. Ezután beletördeljük a csokoládét. Levesszük a tűzről, és legalább 5 percig keverjük. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a csokimáz megköt.
  2. Szeletekre vagy kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7175
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 26.

Ajánló

A sütési idő részletezése: A linzerlapok kb. 2 x 10 percig sülnek, a piskóta pedig kb. 25 percig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pesti szelet
Lizinka_ 604 recept

Finom, mutatós süti, szintén a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...