r
Nosalty Logó

Perzsiai pisztráng

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Perzsiai pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 982 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    930 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1965 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogjuk a citromot és a lime-ot vágjuk félbe, majd két külön tálba facsarjuk le őket. Az első tálba megy a citrom meg a lime egyik fele, a második tálba megy a másik fele. A gyömbért reszeljük le. Majd annak is a felét rakjuk az egyik, majd a másik tálba. Végül adjunk hozzá egy-egy csipet rozmaringot.
  2. A két szép pisztrángunkat, jó alaposan, hideg vízben mossuk meg. Majd vágjuk le a fejüket. Szabadítsuk meg az úszóitól is. Majd fordítsuk meg őket úgy, hogy a gerince felül legyen.
  3. Most kifogjuk csontozni a halat egy egyszerű módszerrel. Egyik kezünkkel föntről lefele, közepes erősséggel nyomjuk a halat a vágódeszka felé. Elejétől a végéig apró mozdulatokkal. Érezzük, ahogy a csont elenged a hústól. Figyeljünk a hal húsára! Mivel nagyon puha, ne trancsírozzuk szét. Ha jól dolgoztunk, és megfordítjuk a halat, akkor a gerinccsontot egyszerűen kiemeljük. Az apró szálkákat, amik esetleg benne maradtak, vegyük ki.
  4. Ezután lassú, hideg vízben tisztítsuk meg a halat. Fontos a lassú vízfolyás, mert így nem megy tönkre a hal húsa. 
  5. Ezután két külön tányérra helyezzük a halakat. Sózzuk, borsozzuk, majd mindkettőre ráöntjük az elkészített citromos folyadékunkat. Egyiket az egyikre, másikat a másikra. S hagyjuk 10 percig állni, pácolni.
  6. Az idő leteltével előveszünk egy nagy serpenyőt, és kb. 15-17 ek. olívaolajjal felöntjük. Az egyik pisztrángot bőrével lefele helyezzük a serpenyőbe. Közepes hőfokon sütjük (villanytűzhelynél 6-os fok).
  7. Megszórjuk egy csipet fokhagyma-granulátummal, és lefedjük.
  8. 5 perc elteltével felemeljük a fedőt, és egy spatulával a hal alányúlunk. Ha úgy érezzük, kicsit már "merevedik" a hús, megfordítjuk, és visszahelyezzük rá a fedőt kb. 3-4 perc erejéig.
  9. 3-4 perc elteltével felemeljük a fedőt, s egy villa segítségével leszedjük a hal bőrét.
  10. Majd újból a spatulával (lehet, kettőre is szükség lesz) megfordítjuk a halat, óvatosan, nehogy szétessen a húsa.
  11. Lejjebb vesszük a hőfokot (villanytűzhelynél 5-ös fok), és fedő nélkül addig sütjük tovább, amíg az olaj meg a víz el nem párolgott. Ez kb. 8-10 perc.  A másik halat is ugyanezen a módon kell elkészíteni.
  12. Ha végeztünk, zöldfűszeres rizsával és citrommal tálaljuk. A tálalási forma a fantáziánkon múlik, de hagyományosan így nézne ki (hosszúkás tányéron). Iránban szívesen fogyasztanak mellé joghurtot is.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 11.

Ajánló

Ebédnél főételként vagy egy könnyű vacsorához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a halakat, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. A mai nap pisztrángot sütöttem. Az irániak közkedvelt csemegéje ez a hal. Sokfajtaképpen elkészíthető, én az egyik kedvencemet mutatom be. Nem időigényes, egyszerűen elkészíthető étel, és nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...