r
Nosalty Logó

Peregi sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
b.noémi
Peregi sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 5835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.5 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 5835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Elkészítés

kakaós tészta

  1. A felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk. Kicsit ragadós tésztát kell kapnunk végeredményként. A kapott tésztát kettévesszük, mert két lapot kell csinálnunk.
  2. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt teszünk, és a tésztát kézzel vagy késsel rákenjük. Én általában kézzel szoktam csinálni. Ez a mennyiség egy 40x30-as tepsi hátuljára volt elegendő, de én egybe szoktam sütni az egész tésztát, és a sütés után vágom el. Lehet külön-külön is megsütni a két lapot, ha csak akkora tepsink van.
  3. Ha megvagyunk, előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsütjük.
  4. Egy könnyen törő, omlós tésztát kell kapnunk eredményül. Még akkor, amikor meleg, vegyük le a sütőpapírt róla, mert különben később már nehezen megy, törni fog a tészta.

piskóta

  1. Egy egyszerű vizes piskótát készítünk az alapanyagokból.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a vízből kemény habot készítünk. Amikor már majdnem kész a hab, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  3. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a fehérjehabhoz.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a habhoz szitáljuk.
  5. A piskótatésztát 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

krém

  1. A 3 kanál lisztet és a 2 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben jól elkeverjük.
  2. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, és a lisztes keveréket lassan hozzácsurgatjuk. Kemény krémet főzünk belőle. Ha kész, félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a teljesen(!!!) kihűlt, főzött krémhez keverjük.

összeállítás

  1. Ha mindennel megvagyunk, és a krém és a piskóta is kihűlt, összeállítjuk a süteményt.
  2. Én egy tálcára szoktam felépíteni. Legalulra teszünk egy kakaós lapot.
  3. Az alsó lapot megkenjük a krém felével.
  4. Erre jön a piskóta, amit megkenünk a krém másik felével.
  5. Végül a tetejére rakjuk a másik kakaós lapot.
  6. Ha megvagyunk, a süteményt jól bebugyoláljuk alufóliával és konyharuhával, és hűvös helyre rakjuk. Minimum egy napig állni hagyjuk, hogy a kakaós lapok megszívják magukat a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1697
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Ajánló

Másnap a tetejére rakhatunk olvasztott csokoládét, tejszínhabot, vagy készíthetünk kicsit több krémet, és kerülhet az is a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
b.noémi 2 recept

Ezt a receptet nagymamám gyűjteményében találtam. Kicsi koromban sokszor készítette a családnak. Gyors és egyszerű sütemény. Csak másnap lehet fogyasztani, de megéri a várakozást. Mindenkinek ajánlom :)

Hozzávalók

kakaós tészta

piskóta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...