Peregi sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
b.noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
kakaós tészta
-
42g rétesliszt152 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4 kcal
-
2g tej1 kcal
piskóta
krém
-
8g rétesliszt27 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
összeállítás
Összesen
973
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
kakaós tészta
-
250g rétesliszt910 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23 kcal
-
10g tej6 kcal
piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
krém
-
45g rétesliszt164 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
összeállítás
Összesen
5835
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
kakaós tészta
-
12.9g rétesliszt47 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
3.1g sertészsír28 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g tej0 kcal
piskóta
-
11.4g tojás14 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
krém
-
2.3g rétesliszt8 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
4 kcal
összeállítás
Összesen
300
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.1 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
973
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 259.7 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4245 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1514 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.5 g
-
Cukor 571 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 284.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1755 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 260 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1274 micro
Összesen
5835
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
kakaós tészta
-
25 dkg rétesliszt
-
12 dkg cukor
-
1 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
piskóta
-
4 db tojás
-
4 evőkanál víz
-
200 g cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
krém
-
3 evőkanál rétesliszt
-
5 dl tej
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
összeállítás
Elkészítés
kakaós tészta
- A felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk. Kicsit ragadós tésztát kell kapnunk végeredményként. A kapott tésztát kettévesszük, mert két lapot kell csinálnunk.
- Egy tepsi hátuljára sütőpapírt teszünk, és a tésztát kézzel vagy késsel rákenjük. Én általában kézzel szoktam csinálni. Ez a mennyiség egy 40x30-as tepsi hátuljára volt elegendő, de én egybe szoktam sütni az egész tésztát, és a sütés után vágom el. Lehet külön-külön is megsütni a két lapot, ha csak akkora tepsink van.
- Ha megvagyunk, előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsütjük.
- Egy könnyen törő, omlós tésztát kell kapnunk eredményül. Még akkor, amikor meleg, vegyük le a sütőpapírt róla, mert különben később már nehezen megy, törni fog a tészta.
piskóta
- Egy egyszerű vizes piskótát készítünk az alapanyagokból.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a vízből kemény habot készítünk. Amikor már majdnem kész a hab, apránként hozzáadjuk a cukrot.
- A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a fehérjehabhoz.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a habhoz szitáljuk.
- A piskótatésztát 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
krém
- A 3 kanál lisztet és a 2 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben jól elkeverjük.
- A maradék 3 dl tejet felforraljuk, és a lisztes keveréket lassan hozzácsurgatjuk. Kemény krémet főzünk belőle. Ha kész, félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a teljesen(!!!) kihűlt, főzött krémhez keverjük.
összeállítás
- Ha mindennel megvagyunk, és a krém és a piskóta is kihűlt, összeállítjuk a süteményt.
- Én egy tálcára szoktam felépíteni. Legalulra teszünk egy kakaós lapot.
- Az alsó lapot megkenjük a krém felével.
- Erre jön a piskóta, amit megkenünk a krém másik felével.
- Végül a tetejére rakjuk a másik kakaós lapot.
- Ha megvagyunk, a süteményt jól bebugyoláljuk alufóliával és konyharuhával, és hűvös helyre rakjuk. Minimum egy napig állni hagyjuk, hogy a kakaós lapok megszívják magukat a krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1702
- Feltöltés dátuma: 2014. november 27.
Ajánló
Másnap a tetejére rakhatunk olvasztott csokoládét, tejszínhabot, vagy készíthetünk kicsit több krémet, és kerülhet az is a tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
b.noémi
2 recept
Ezt a receptet nagymamám gyűjteményében találtam. Kicsi koromban sokszor készítette a családnak. Gyors és egyszerű sütemény. Csak másnap lehet fogyasztani, de megéri a várakozást. Mindenkinek ajánlom :)