r
Nosalty Logó

Pekándiós-körtés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Pekándiós-körtés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4149.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 2458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, citromlében megforgatjuk. A pekándiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítóban durvára daraboljuk.
  2. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, több részletben, váltakozva hozzádolgozzuk az olvasztott vajat és a száraz anyagokat. Végül kevés tejföllel lazítjuk. (Sűrű masszát kapunk.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejét kirakjuk körtékkel. Betoljuk a sütőbe 15 percre, majd kivesszük, rászórjuk a pekándiót, és további 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 505
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi őszi finomság, amit pofonegyszerű elkészíteni. A pekándiót el lehet hagyni, de nem érdemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...