Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g nyúlcomb204 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
50g zöldségkeverék36 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
-
15 kcal
-
5g vaj36 kcal
Összesen
468
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g nyúlcomb2040 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
152 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
4675
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
40.5g nyúlcomb55 kcal
-
2.7g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
36 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
27g alaplé2 kcal
-
13.5g zöldségkeverék10 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g vörösbor5 kcal
-
1.2g burgonyakeményítő4 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
Összesen
127
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
468
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 327.2 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9311.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 3740 mg
-
Nátrium 4135 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1870 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1688 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 107 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
4675
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 776 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
100 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 fej fokhagyma
-
150 ml napraforgó olaj
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 l alaplé
-
50 dkg zöldségkeverék
-
100 g vöröshagyma
-
200 ml vörösbor
-
3 evőkanál burgonyakeményítő
-
50 g vaj
Elkészítés
- A nyúlcombokat mossuk meg, majd szűrőedényben csepegtessük le a víztől. (Éles késsel meg is felezhetjük a combokat.)
- Vegyünk elő egy tálat, amibe később a lecsepegtetett húsmennyiség belefér, de előbb készítsük el benne a hús marinádját (fűszerkeverék).
- A marinádhoz helyezzük az előkészített tálunkba a paradicsompürét, paprikát, sót, borsot, péppé tört fokhagymát és a száráról lehúzott, finomra aprított rozmaringot és az olajunk felét. Kavarjuk össze az ízesítőanyagokat, majd forgassuk össze a lecsepegtetett nyúlhússal.
- Válasszunk egy sütőnkbe illő tepsit, amibe öntsük bele a maradék olajat, és a durvára aprított zöldségeinkből, a cikkekre vágott hagymából készítsünk egy zöldségágyat. Dobáljuk mellé a rozmaring szálainkat, és öntsük rá a vörösbort. A vörösbort pótoljuk annyi alaplével, hogy a zöldségeinket majdnem ellepje.
- Helyezzük rá az előkészített húsdarabjainkat, és kb. 40 percig 160 fokos sütőben süssük szép, grillezett pecsenyeszínűre. Időközben az elpárolgott folyadékot pótoljuk az alaplével.
- Sütés után jénaitálba helyezzük bele a húsokat, és a már kikapcsolt, de még meleg sütőnkben tartsuk melegen.
- A pecsenyelevünket szűrjük bele egy nyeles forralóba, és a hideg vízzel elkevert keményítőnket beleöntve lassú tűzön forraljuk mártás sűrűségűre. A felhasznált zöldségeket bele is passzírozhatjuk a pecsenyelébe (a pecsenyelevet tetszés szerint után kell fűszerezni, és vajjal dúsítani). Tálaláskor vagy a húsra öntve vagy szószos csészében a hús mellé tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7619
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Ha a húsunkat egy nappal a sütés előtt bemarináljuk, még jobban átjárja a fűszer! Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Grillezett húsok.