r
Nosalty Logó

Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    327.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9311.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3740 mg
  • Nátrium
    4135 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1870 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    107 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlcombokat mossuk meg, majd szűrőedényben csepegtessük le a víztől. (Éles késsel meg is felezhetjük a combokat.)
  2. Vegyünk elő egy tálat, amibe később a lecsepegtetett húsmennyiség belefér, de előbb készítsük el benne a hús marinádját (fűszerkeverék).
  3. A marinádhoz helyezzük az előkészített tálunkba a paradicsompürét, paprikát, sót, borsot, péppé tört fokhagymát és a száráról lehúzott, finomra aprított rozmaringot és az olajunk felét. Kavarjuk össze az ízesítőanyagokat, majd forgassuk össze a lecsepegtetett nyúlhússal.
  4. Válasszunk egy sütőnkbe illő tepsit, amibe öntsük bele a maradék olajat, és a durvára aprított zöldségeinkből, a cikkekre vágott hagymából készítsünk egy zöldségágyat. Dobáljuk mellé a rozmaring szálainkat, és öntsük rá a vörösbort. A vörösbort pótoljuk annyi alaplével, hogy a zöldségeinket majdnem ellepje.
  5. Helyezzük rá az előkészített húsdarabjainkat, és kb. 40 percig 160 fokos sütőben süssük szép, grillezett pecsenyeszínűre. Időközben az elpárolgott folyadékot pótoljuk az alaplével.
  6. Sütés után jénaitálba helyezzük bele a húsokat, és a már kikapcsolt, de még meleg sütőnkben tartsuk melegen.
  7. A pecsenyelevünket szűrjük bele egy nyeles forralóba, és a hideg vízzel elkevert keményítőnket beleöntve lassú tűzön forraljuk mártás sűrűségűre. A felhasznált zöldségeket bele is passzírozhatjuk a pecsenyelébe (a pecsenyelevet tetszés szerint után kell fűszerezni, és vajjal dúsítani). Tálaláskor vagy a húsra öntve vagy szószos csészében a hús mellé tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7619
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a húsunkat egy nappal a sütés előtt bemarináljuk, még jobban átjárja a fűszer! Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Grillezett húsok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...