r
Nosalty Logó

Pecorinos medvehagyma leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pecorinos medvehagyma leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6254.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    4261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 1064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, s megpároljuk a vajon. Majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, s máris hozzáöntjük az alaplevet. Ezután beletesszük a csíkokra vágott medvehagymát és kb. 5 percig hagyjuk főni, hogy kicsit a medvehagyma is megfőjön.
  2. Kézi botmixerrel összepépesítjük - szerencsére nem fogja teljesen simára készíteni a levest, a medvehagymát apró darabokra fogja vágni -, majd hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és szerecsendiót. A sóra vigyázzunk, mert ha húsleves kockából készítjük az alaplevet, akkor az már önmagában is elég sós tud lenni, sózás előtt tehát feltétlen kóstoljuk meg.
  3. Ezután beletesszük a pecornio sajtot.
  4. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, elzárjuk a leves alatt a tüzet, s fokozatosan, állandó keverés mellett a leveshez keverjük.
  5. A kenyereket megpirítjuk egy olajmentes serpenyőben, majd a tetejére szórjuk a maradék pecorino sajtot. Mivel a sajt nem olvad el, ugyanis ez egy száraz sajt, enyhén olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6096
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége a medvehagyma. Számtalan betegséget jól kezel, s mindehhez kiváló íz is társul. S ezt nem csak hazánkban tudják, hanem Európa szerte mindenhol. Jöjjön most egy kis mediterrán hangulatú leves belőle, ahogy azt tegnap ígértem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...