Pavlova torta gránátalmával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
torta
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
krém
-
35g mascarpone141 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
6 kcal
tetejére
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
417
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
torta
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
57 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
35 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
krém
-
210g mascarpone848 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
tetejére
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
2494
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
torta
-
14.9g tojásfehérje8 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
krém
-
19.5g mascarpone79 kcal
-
14g habtejszín41 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
tetejére
-
27.9g gránátalma13 kcal
Összesen
233
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
417
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.7 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 367.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2494
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
torta
-
1 csipet só
-
10 dkg cukor
-
10 dkg porcukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
krém
-
21 dkg mascarpone
-
1.5 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
1 db gránátalma
Elkészítés
torta
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire rajzolunk egy kört (kör alakú tortaformát körberajzolunk, kb. 22 cm-es átmérőjű legyen). Ezután a papírt megfordítjuk, hogy a papír írott oldala kerüljön alulra, és a kört egy pici olajjal megkenjük.
- A 4 db friss, szobahőmérsékletű tojást megmossuk, és óvatosan, egyenként szétválasztjuk őket. Nagyon ügyeljünk, hogy a sárgája ne kerüljön bele, ezeket egyéb célra használjuk majd el. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Több részletben, apránként beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép, fényes, kemény habot nem kapunk.
- Az étkezési keményítőt és a porcukrot összekeverjük, és a hab tetejére szitáljuk, majd lazán beleforgatjuk. A habot a kör közepére kanalazzuk (a közepébe mélyedést csinálunk, a szegélyét kissé felmagasítjuk).
- Betesszük a sütőbe, és azonnal 140 fokra visszakapcsoljuk, majd kb. 80 percig szárítjuk, sütjük. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen.
- A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütő ajtaját nyitott állapotban hagyjuk (én egy fakanállal támasztottam ki), és úgy várjuk meg, míg teljesen kihűl a tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.)
- Amikor teljesen kihűlt, itt az ideje feldíszíteni a Pavlova tortánkat. Először is óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a torta alapról, és helyezzük egy olyan tányérra, amin tálalni szeretnénk. A torta máris díszítésre készen áll.
- A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk a mascarponéhoz. A krémhez adjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük.
- Frissen, tálalás előtt kenjük a krémet a tortára, vagyis a torta közepére, majd ráhalmozzuk a gránátalma magokat, vagy bármilyen más idénygyümölcsöt.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3247
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A pavlova torta tulajdonképpen maga az édes bűnbeesés! :) Mivel tömény cukor, illetve cukros habcsók, krém és gyümölcs. Egy igazi ünnepi desszert, így ne a kalóriatartalmát nézd, hanem azt, hogy nagyon-nagyon finom!