Pavlova mascarponekrémmel és eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tortához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
14 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
38g mascarpone152 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
19 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
38g eper11 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
612
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tortához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
57 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g eper45 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
2443
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tortához
-
14.1g tojásfehérje7 kcal
-
23.5g cukor91 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
17.6g mascarpone71 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
2.3g vaníliás cukor9 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
17.6g eper5 kcal
-
11.7g tortabevonó64 kcal
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
612
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 101.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 899.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.3 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 270.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
2443
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Tortához
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
1 ek étkezési keményítő
-
0.5 tk ecet
-
1 csipet só
Krémhez
-
15 dkg mascarpone
-
2 ek tejföl
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
Tortához
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (v. szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formába rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején (ezekbe kerül majd a krém).
- Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig szárítottam) 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni (ha már csak langyos, akkor kivesszük, és így hűtjük ki teljesen).
Krémhez
- A mascarponét a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
- Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.
- Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a krém tetejére pakoljuk.
- A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várunk, míg a csokoládé megdermed.
- Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 18333
- Feltöltés dátuma: 2013. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept
A Pavlova sokáig mumus volt a számomra, és csak sóvárogva néztem, ha valahol szembetaláltam magamat vele. Aztán egyszer bátorságot merítettem, és kis hezitálás után már hozzá is láttam a habveréshez. Nagyon boldog voltam, hogy elsőre sikerült, így aztán felkerült a listára a kedvenceink közé.