r
Nosalty Logó

Pavlova mascarponekrémmel és eperrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Pavlova mascarponekrémmel és eperrel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortához

Krémhez

612
Kalória
7.6g
Fehérje
89.8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
67.7g
Víz
7.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
81.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 2443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 2443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

Tortához

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (v. szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formába rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején (ezekbe kerül majd a krém).
  3. Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig szárítottam) 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni (ha már csak langyos, akkor kivesszük, és így hűtjük ki teljesen).

Krémhez

  1. A mascarponét a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  2. Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.
  3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a krém tetejére pakoljuk.
  4. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várunk, míg a csokoládé megdermed.
  5. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

A Pavlova sokáig mumus volt a számomra, és csak sóvárogva néztem, ha valahol szembetaláltam magamat vele. Aztán egyszer bátorságot merítettem, és kis hezitálás után már hozzá is láttam a habveréshez. Nagyon boldog voltam, hogy elsőre sikerült, így aztán felkerült a listára a kedvenceink közé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!